16:33 23.08.2023

ЄС готує багаторічний план підтримки України - Мішель

2 хв читати
ЄС готує багаторічний план підтримки України - Мішель

ЄС готує багаторічний план фінансової підтримки України вартістю понад 50 мільярдів євро, заявив, виступаючи через відеозв'язок на 3-му саміті Кримської платформи президент Євроради Шарль Мішель.

"Жорстока тактика Росії пов'язана з атакою на українські порти, спрямованою на поширення голоду у світі. Тому ми схвалюємо зусилля України з пошуку нових шляхів експорту зерна, зокрема із залученням Туреччини. ЄС підтримує ваші спроби виходу на нові ринки. Ми розуміємо, що це боротьба за ваше майбутнє, за реалізацію вашої мрії про майбутнє", - сказав він.

Минулого року, сказав президент Євроради, "Україна отримала перспективи європейського майбутнього, і ми зараз уже впевнено говоримо, що це не питання, чи буде Україна членом ЄС. Це скоріше питання, коли це станеться. Ми готуємося до початку переговорів про вступ".

"Я хочу віддати належне керівництву України, лідерам кримськотатарського народу за те, що вони продовжують свою боротьбу за мир. Попри всі перешкоди, попри переслідування у всьому Криму, попри жорстокість проти окремих громадян, міст і сіл, ви продовжуєте боротися, і ЄС буде надалі боротися так само за притягнення до відповідальності всіх, хто відповідає за ці злочини", - заявив він.

"І це стосуватиметься безумовної поваги до територіальної неподільності України, приналежності Кримського півострова до України", - наголосив президент Євроради.

За словами Мішеля, "ми підтримуємо вас через санкційний режим і будемо підтримувати вас сильніше. Ми будемо краще задовольняти ваші гуманітарні потреби. Ми стоїмо поруч із вами в цій битві за свободу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА