20:56 21.08.2023

"Зернову угоду" має бути відновлено негайно

1 хв читати
"Зернову угоду" має бути відновлено негайно

"Зернова угода", припинення якої було ініційоване 17 липня Москвою в односторонньому порядку, має бути відновлена і відновлена негайно, заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс.

"Москва використовувала природний газ як зброю, спричинивши міжнародну енергетичну кризу та інфляцію. До того ж нещодавно вона припинила Чорноморську зернову ініціативу і доповнила таким чином свій тиск на світові ціни на продовольство", - заявив Міцотакіс після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Греції.

За його словами, "у такий спосіб стає зрозуміло, що наслідки війни не обмежуються межами нашого континенту, а стосуються всієї нашої планети".

"Тому ця конкретна практика має бути чітко засуджена, а угода має бути відновлена і відновлена негайно", - заявив він, зазначивши, що 50% українського зерна експортують саме грецькі кораблі.

Прем'єр Греції також засудив воєнні злочини РФ в Україні. "Це злочини, які мають бути покарані міжнародним судом", - сказав він.

Крім того, Міцотакіс повторно заявив про готовність Греції підтримати європейський шлях України, продовжувати надавати їй гуманітарну та оборонну підтримку і брати участь у післявоєнному відновленні.

Зокрема, за його словами, він обговорив із Зеленським участь Греції у відновленні пошкоджених в Одесі будівель, що входять до списку ЮНЕСКО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА