18:24 11.08.2023

США внесли до санкційного списку Фрідмана й Авена

1 хв читати
США внесли до санкційного списку Фрідмана й Авена

США внесли співвласників російського Альфа-Банку до санкційного списку.

Так, під обмеження потрапили Петро Авен і Михайло Фрідман, яким, за останніми розкритими даними, через ABH Holdings належали відповідно 12,4% і 32,9% акцій у капіталі Альфа-Банку.

До санкційного списку США увійшли також Герман Хан і Олексій Кузьмічов, які навесні 2022 року вийшли з числа співвласників кредитної організації.

"Заможні російські еліти повинні припинити вважати, що вони можуть вести бізнес як зазвичай, у той час як Кремль веде війну проти українського народу", - сказав заступник міністра фінансів Воллі Адеємо.

"Наша міжнародна коаліція й надалі притягуватиме до відповідальності тих, хто сприяє невиправданому і неспровокованому вторгненню в Україну", - додав він.

Крім того, Управління з контролю за іноземними активами США (OFAC) внесло до SDN list Російський союз промисловців і підприємців (РСПП).

Раніше фігурантами західних санкційних списків ставали окремі компанії та підприємці, що входять або входили до складу РСПП, але не сам союз.

Як наголошується в пресрелізі, в РСПП діє багато координаційних рад, зокрема з питань імпортозаміщення, технологічної незалежності та розвитку технологій. Він також брав участь у діяльності, пов'язаній із реакцією Росії на санкції, запроваджені проти путінського режиму після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ завдали по території України 43 авіаудари із застосуванням 60 КАБів - Генштаб

Від початку доби було 123 бойові зіткнення, на покровському напрямку кількість боїв зросла до 42, загарбники продовжують натиск - Генштаб

Генеральним секретарем Ради Європи обрано Алена Берсе

Саміт ЄС розпочнеться з обміну думками із Зеленським

Завдяки рішенню ЄСПЛ у міжнародній судовій практиці зафіксовано дату окупації Криму - Кондратюк

ВАКС вирішив стягнути Мотор-Банк, Вінницький авіазавод та інші активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

До комюніке Саміту миру приєдналася Гайана - Зеленський

Зеленський: Ми точно реалізуємо все, щоб створити Договір про вступ України до ЄС

Переговори щодо адаптації України до права ЄС у новій рамці стартують у липні з раунду щодо держзакупівель - торгпред Качка

Міноборони України допустило до експлуатації майже 40 зразків бронетехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА