22:36 02.08.2023

Зеленська закликала українських послів використовувати кожну нагоду, розповідаючи про Україну

2 хв читати

Дружина президента України Олена Зеленська в ході участі у конференції послів на Закарпатті закликала українських послів використовувати кожну нагоду, розповідаючи про Україну, оскільки "все це необхідно для порятунку життів", повідомляє прес-служба глави держави.

"Попереду у нас не менш важливі завдання та проекти. Я закликаю всіх вас діяти, використовувати кожну можливість розповідати про Україну та фонд зокрема. Все це врятує життя. Багато життів. І підвищить якість цього життя, життєстійкість українців. Ту ж ментальну витривалість, яка так необхідна для перемоги і про яку говоритимемо на Саміті", – цитує прес-служба слова першої леді.

Зеленська наголосила також на важливості взаємодії посольств України та фонду її імені, який з моменту заснування сфокусований на трьох важливих напрямках. Зокрема, гуманітарній допомозі, освіті та охороні здоров'я. За допомогою представництв України фонд залучає кошти іноземних меценатів.

Зеленська подякувала послам за співпрацю, зокрема, у підготовці третього саміту перших леді та джентльменів, який відбудеться в Україні у вересні, і, за її словами, буде присвячений ментальному здоров'ю.

"Ми можемо стати і прикладом відновлення насамперед ментального. Бо лише з життєстійким суспільством можливе майбутнє взагалі", – зазначила вона.

За її словами, йдеться про весь світ, який переживає багато випробувань, які визначають майбутнє людства. Зокрема відновлення після пандемії, природні катаклізми (землетруси в Туреччині та Сирії), стрімкі кліматичні зміни.

"У криз немає кордонів... Україна сьогодні стала прикладом багато в чому. Насамперед, звичайно, у захисті людяності та демократії", - сказала перша леді.

Вона також наголосила і на проектах культурної дипломатії, які реалізуються у співпраці з дипмісіями України в різних державах.

"Ми відкрили вже 67 українських аудіогідів у провідних музеях та пам'ятках 42 країн світу, і українізація пам'яток триває. Тут хочу відзначити роботу посольства України в Нідерландах. Після тривалих переговорів досягнуто домовленості з Музеєм Ван Гога в Амстердамі. Його знаменитим соняшникам личитиме українська, тому що для нашої країни це теж символічний образ", - сказала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти продовжують активні штурмові дії на покровському та придніпровському напрямках

Генштаб: ЗС України посилюють оборону прикордонних районів на харківському напрямку, росіяни втратили тут 133 одиниці особового складу

У Херсоні через ворожі обстріли призупинить роботу Гумштаб і Пункт незламності

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Вовчанську окупанти розстріляли людину з інвалідністю, розпочато розслідування

У Херсонській області внаслідок російської атаки постраждав голова однієї з місцевих адміністрацій

У Харкові вже троє загиблих і 28 постраждалих

У Вовчанську внаслідок ворожих обстрілів одна людина загинула та одна поранена

Зеленський закликав владу забезпечити повне інформування населення про відключення електрики

Рятувальники ліквідують пожежу, що виникла внаслідок обстрілу Одещини, на площі 8000 кв. м

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА