18:11 25.07.2023

Суд відправив під арешт нардепа Пономарьова на 60 днів без права застави - прокуратура

2 хв читати
Суд відправив під арешт нардепа Пономарьова на 60 днів без права застави - прокуратура

Печерський районний суд обрав запобіжний захід народному депутату від "ОПЗЖ", якого підозрюють у державній зраді, повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

"За клопотанням прокурорів Офісу генпрокурора Печерський районний суд обрав народному депутату VII, VIII, IX скликань від забороненої політичної партії "ОПЗЖ" запобіжний захід - тримання під вартою без права внесення застави", - зазначено в повідомленні в телеграм-каналі.

У повідомленні не вказано імені заарештованого нардепа, однак, як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", ідеться про Олександра Пономарьова.

Як повідомлялося, у понеділок, 24 липня, за матеріалами Державного бюро розслідувань народному депутату від забороненої в Україні партії "Опозиційна платформа - за життя" Олександру Пономарьову очно повідомили про підозру в державній зраді. За інформацією слідства, депутат перейшов на бік ворога на початку війни. У перший же день повномасштабного вторгнення РФ він виїхав із Києва до окупованого Бердянська.

Задля збереження власних статків і підприємств, які розміщувалися в окупованому місті, він почав співпрацювати із загарбниками. За оперативними даними, афілійовані з ним підприємства досі надають у користування військовим РФ приміщення, забезпечують їх харчуванням та паливно-мастильними матеріалами.

Крім того, місцеві ЗМІ, що перебувають в орбіті впливу депутата, транслюють проросійські наративи та пропаганду, вводячи в оману населення Бердянська.

За час роботи з окупантами депутат відвідував тимчасово окупований Крим та РФ. Згодом через комерційні спори з окупантами депутат вирішив повернувся на неокуповану частину України.

Народному депутату повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столиця додатково виплатить понад 146 млн грн киянам - учасникам АТО - КМДА

ВР прийняла за основу законопроєкт про превентивну реструктуризацію

У Нікополі внаслідок обстрілів загинули 2 людини, 8 постраждали - голова ОВА

Президент України підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації

Стефанчук сподівається, що Європарламент наступної каденції і далі підтримуватиме Україну

Підвищення рівня води в Дніпрі можливе 9-13 травня - Укргідрометцентр

ВР ухвалила законопроєкт про використання зброї операторами поштового зв'язку з пропозиціями президента

СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП) у Херсоні, який підтримав загарбників і розфарбував стелу на в'їзді до міста в кольори російського прапора

Митниці країн Балтії, Фінляндії та Польщі підписали угоду про єдине виконання санкцій щодо РФ

Мецола позитивно оцінила відновлення доступу представників ЗМІ до ВР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА