09:57 17.07.2023

ЗСУ здійснили контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту і досягли обмежених успіхів - ISW

2 хв читати
ЗСУ здійснили контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту і досягли обмежених успіхів - ISW

Українські війська здійснили контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту і, згідно з геолокаційними кадрами, оприлюдненими 15 липня, домоглися обмежених успіхів на північний захід від Старомайорського в районі межі між західною частиною Донецької та східною частиною Запорізької області, ідеться у зведенні Інституту вивчення війни (ISW) від 16 липня.

Зі свого боку речник Об'єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напрямку Валерій Шершень повідомив, що ЗСУ просунулися на 1 км на невстановленій ділянці на бердянському напрямку.

Генеральний штаб ЗСУ також повідомив, що українські війська продовжують контрнаступальні дії на мелітопольському напрямку. Заступник міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що ЗСУ продовжують наступ у районі Бахмута й обороняють від ворожих наземних атак нові позиції на флангах Бахмута.

"Деякі російські джерела стверджують, що українські війська звільнили Залізнянське (13 км на північ від Бахмута), частину висот у районі Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута) і укріплений район на захід від Андріївки (10 км на південь від Бахмута)", - зазначають в ISW.

Західні аналітики здійснили розрахунок, ґрунтуючись на власних даних контролю місцевості, що від початку українського контрнаступу 4 червня до 9 липня ЗСУ звільнили приблизно 253 кв. км території (офіційні дані про звільнену територію відрізняються від даних ISW, бо Україна по-іншому розраховувала свій початковий контроль місцевості).

ISW із посиланням на українських офіційних осіб зазначає, що темп просування ЗСУ в контрнаступі сповільнений через заміновані росіянами поля і брак західного обладнання для розмінування.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський заявив в інтерв'ю CNN, оприлюдненому 14 липня, що темп контрнаступу нижчий, ніж очікувалося, посилаючись на "складні та щільні мінні поля" в районах, через які мають намір просуватися українські війська.

Крім цього, Washington Post повідомила 15 липня, що російські війська сильно замінували ділянки від 5 до 16 км за лінією фронту в Запорізькій області, що сповільнило просування українських військ і змусило їх здійснювати наземні атаки піхотою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 34 обстріли 11 громад Сумської області, одна людина поранена

Агресор завдав удару безпілотниками по енергетичних об'єктах Конотопа та Шостки

У Києві відбувся прем'єрний показ 7 документальних фільмів "Anthem of life"

На Покровському напрямку від початку доби відбито 37 атак - Генштаб ЗСУ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 94 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

США співпрацюватимуть з Європою та іншими партнерами щодо санкцій проти Китаю через його постачання Росії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА