20:42 06.07.2023

Резніков: Ми очікуємо реального сигналу, що Україна стане членом НАТО де-юре, адже ми вже партнер Альянсу де-факто

2 хв читати
Резніков: Ми очікуємо реального сигналу, що Україна стане членом НАТО де-юре, адже ми вже партнер Альянсу де-факто

Міністр оборони України Олексій Резніков у Києві зустрівся з делегацією аналітичного центру Європейської Ради з міжнародних відносин (ECFR) на чолі з професором Європейських наук Оксфордського університету Тімоті Гартоном Ешем, повідомляє пресслужба Міноборони.

Як повідомляється на сайті Міноборони в четвер, Резніков розповів представникам Європейської Ради про пріоритетні потреби України в озброєнні. "Пріоритет номер один - це засоби ППО. Нам потрібні більш складні системи, як-от Patriot, NASAMS, IRIS-T, SAMP-T, системи малого радіусу дії. Бойові літаки. Але це політичне рішення. Я сподіваюся, ми матимемо F-16, це реалістичний план", - сказав Резніков, якого цитує пресслужба.

"Пріоритетом номером два є різні типи артилерії та боєприпаси до них. Зброя для боротьби з дронами, які росіяни масово запускають по Україні. Нам потрібні дешевші рішення. Ми потребуємо радарів, систем виявлення повітряних цілей для їх ефективного знищення", - додав міністр оборони України.

Як повідомляє пресслужба, з огляду на майбутній саміт НАТО, сторони обговорили очікування та перспективи для України. "Ми реалістично дивимося на життя і розуміємо, що під час війни не отримаємо членства в НАТО. Однак залишається відкритим питання: коли ми переможемо, а так буде 100%, якою буде архітектура безпеки у світі, зокрема в Європі? Україна є східним щитом Європи. Росія ж, своєю чергою, залишається імперією-агресором, яка мріє про gathering land plan. ...відновлення Берлінського муру - це не метафора, це реальний план Росії. Саме тому ми маємо зупинити їх разом! Саме тому має бути об'єднана архітектура безпеки в Європі", - наголосив Резніков.

Він наголосив, що членство України в Альянсі є абсолютним інтересом НАТО, адже українська армія єдина у світі, що має настільки багатий бойовий досвід у стримуванні та відбитті російських військ.

"Ми маємо належний рівень взаємосумісності з НАТО, рівень впроваджених стандартів, рівень проведення спільних операцій. Сподівання українців щодо вступу до Альянсу надзвичайно високі, близько 90% громадян підтримують вступ, це вперше в історії України. Тому ми очікуємо серйозного, реального, прагматичного та практичного сигналу, що Україна стане членом НАТО де-юре, адже ми вже партнер Альянсу де-факто", - зазначив міністр.

Як повідомляється, Резніков подякував іноземним партнерам, які разом із Україною з перших днів повномасштабної війни, за інвестиції в нашу майбутню перемогу. Він зазначив, що перемога для України - це відновлення суверенного контролю над усією територією в межах її міжнародно визнаних кордонів, включно з Кримом, Донецькою та Луганською областями.

Саміт НАТО відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА