14:09 30.06.2023

Слідство проситиме арешт з альтернативою застави в 10 млн грн для викритого на шахрайстві нардепа Алєксєєва

2 хв читати
Слідство проситиме арешт з альтернативою застави в 10 млн грн для викритого на шахрайстві нардепа Алєксєєва

Прокуратура скерувала до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою арешту в 10 млн грн для народного депутата, викритого на шахрайстві - вимаганні в іноземця $50 тис., щоб уникнути екстрадиції.

"Народний обранець застосовував заходи для маскування своїх злочинних дій", - розповів на брифінгу в п'ятницю в Києві заступник генпрокурора Антон Войтенко.

Коментуючи оперативне відео, продемонстроване під час брифінгу, заступник генпрокурора зазначив: "Він (депутат) говорить про те, що його дії незаконні, тому намагається якнайкраще завуалювати їх і зробити непомітними для правоохоронців у частині документування".

За словами Войтенка, підозрюваний, будучи юристом, чудово обізнаний з особливостями документування злочинів.

Заступник глави СБУ Сергій Наумюк розповів, що перша розмова, під час якої депутат запропонував свої послуги, відбулася 1 червня, а вже 17 червня депутат отримав від іноземця першу частину коштів - $20 тис.

"Ми маємо аргументовану доказову базу. Днями, 26 червня, народний депутат повідомив іноземцю, що потрібні ще кошти для вирішення питання в суді першої інстанції. Учора ввечері СБУ, ДБР і прокурори викрили його на гарячому під час отримання другого траншу - $30 тис.", - зазначив Наумюк.

За його словами, фігурант призначав зустрічі в елітних закладах Києва та області для ускладнення документування злочину.

"Безпосередньо отримував грошові кошти фігурант у власному елітному домоволодінні, що розташоване в елітному закритому котеджному містечку поблизу Києва", - зазначив Наумюк, додавши, що депутат "був упевнений у своїй безпеці та недоторканності".

Заступник глави СБУ звернув увагу на те, що в цій справі немає політичної складової, йдеться про кримінальне правопорушення.

В. о. заступника директора ДБР Олександр Удовиченко наголосив: "Для того щоб унеможливити всі маніпуляції, які ми сьогодні вже можемо спостерігати в медійному просторі, можемо сказати, що слідчі, прокурори, оперативні співробітники діяли виключно в межах кримінального процесуального закону".

Він наголосив: "Зібрані докази дають змогу звернутися до слідчого судді з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру альтернативи - застави в 10 млн грн".

Заступник генпрокурора уточнив, що клопотання вже направлено до Личаківського районного суду Львівської області.

Під час брифінгу було продемонстровано відео та аудіо оперативного документування злочину.

Правоохоронні органи не називають імені депутата, йдеться про депутата "Європейської солідарності" Сергія Алєксєєва. Раніше його посаду голови підкомітету з питань діяльності органів правопорядку в комітеті Верховної Ради України згадували Офіс генпрокурора і СБУ в повідомленнях про підозру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА