12:29 29.06.2023

СБУ ліквідувала підпільну друкарню, де виготовляли фальшиві паспорти для росіян

2 хв читати

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією заблокувала міжрегіональну схему виготовлення та продажу фальшивих документів України, серед клієнтів були громадяни РФ, які на підставі фейкових документів намагалися "легалізуватися" в Україні або виїхати до Євросоюзу.

"У результаті комплексних заходів у декількох областях нашої держави викрито організатора оборудки і трьох його спільників. Зловмисники пропонували своїм клієнтам фальшиві паспорти, водійські посвідчення, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів і державні акти права власності на землю", - йдеться в повідомленні української спецслужби в четвер.

У СБУ наголошують: "Серед клієнтів були громадяни РФ, які на підставі фейкових документів намагалися "легалізуватися" в Україні або виїхати до Євросоюзу".

Згідно з повідомленням, вартість фальшивого документа залежала від складності та терміновості його виготовлення: за одну фейкову ID-картку громадянина України ділки просили $1,1 тис., а фейкове водійське посвідчення продавали за $600.

У спецслужбі уточнюють, що щомісяця фігуранти виконували від 100 і більше "замовлень".

Окрім того, як зазначають у СБУ, зловмисники виготовляли фіктивні висновки медкомісій щодо непридатності до військової служби за станом здоров'я, таку послугу ділки оцінювали від $5 тис. до $10 тис.

Під час понад 150 обшуків у підпільному цеху, а також за адресами проживання та роботи фігурантів у Київській, Рівненській, Харківській, Одеській та Закарпатській областях виявлено бланки фальшивих документів, обладнання для виготовлення підробок і нанесення на них голографічних захисних елементів, печатки та штампи, що використовували в незаконній діяльності.

"Наразі організатору схеми, його "кур’єру" з Бучі, а також двом спільникам з Рівного і Харкова повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Двоє із вищевказаних фігурантів уже перебувають під вартою", - інформують у СБУ.

Планується також повідомлення про підозру ще одному учаснику схеми з Рівного та нотаріусу з Харкова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА