07:14 26.06.2023

ЗС України біля Бахмута знищили російський плацдарм, а також незначно просуваються до північної околиці Донецька

1 хв читати
ЗС України біля Бахмута знищили російський плацдарм, а також незначно просуваються до північної околиці Донецька

Українська армія скористалася відволіканням уваги, спричиненим збройним заколотом групи "Вагнер" 23-24 червня, і зробила кілька контратак поблизу Бахмута, пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW), посилаючись на російські джерела.

"3-тя окрема штурмова бригада України повідомила, що завдала поразки підрозділам 57-ї мотострілецької бригади (5-та загальновійськова армія, Східний військовий округ) у районі Бахмута та знищила російський плацдарм у невстановленому районі на західному березі каналу Сіверський Донець - Донбас, що пролягає на північний захід від Бахмута між Майорськом та Курдюмівкою", - наголошується у зведенні Інституту.

Крім того, пише ISW, відеозаписи з геолокацією, опубліковані 24 і 25 червня, показують, що українські сили незначно просуваються на північну околицю Донецька на південь від Авдіївки і між Пісками і Первомайським на північно-західній околиці Донецька.

"Представник української 79-ї десантно-штурмової бригади полковник Ярослав Чепурний повідомив 24 червня, що чеченські бойовики "Ахмат-Схід" і невстановлений російський спецназ раптово покинули Мар'їнку. Подробиці цього повідомлення про виведення незрозумілі, але деякий контингент Ахмата та інших сил спеціального призначення міг піти з Мар'їнки в Ростовську область, щоб захищатися від збройного заколоту групи Вагнера 23-24 червня", - йдеться в огляді ISW.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА