12:30 21.06.2023

Голова Держтуризму Олеськів: Туристичний потенціал Донецької та Луганської областей обов'язково відновлюватиметься, але не відразу

2 хв читати
Голова Держтуризму Олеськів: Туристичний потенціал Донецької та Луганської областей обов'язково відновлюватиметься, але не відразу

Голова Державного агентства розвитку туризму (ДАРТ) Мар'яна Олеськів вважає, що після війни туристичний потенціал Донецької та Луганської областей обов'язково відновлюватиметься, але це станеться не відразу.

"Я вважаю, що туристичний потенціал (Донецької та Луганської областей - ІФ-У) буде обов'язково відновлюватися, просто ми поки що не розуміємо, коли це точно станеться. Там відбуваються сьогодні всі основні бойові дії, і все, що буде далі пов'язувати нас із пам'яттю історії цієї війни, буде там. Плюс є запит на те, щоб певні локації зберегти в зруйнованому чи напівзруйнованому вигляді", - сказала Олеськів в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Голова Держтуризму припустила, що, можливо, в деяких випадках не буде сенсу відновлювати певні міста взагалі, а доведеться будувати нові поруч.

Водночас вона наголосила, що на сьогодні дуже важко прогнозувати, бо немає розуміння, що буде завтра і скільки ще всього буде зруйновано.

"Географія цього регіону сьогодні відома на весь світ з назвою найменших містечок. І з точки зору подальшого розвитку туризму це багато означає. Але треба розуміти, що це буде не відразу. Коли ми говоримо про відновлення туризму, ми розуміємо, що це поступовий процес, і спочатку почнемо відновлення із заходу та центру країни, поступово рухаючись на схід", - підсумувала Олеськів.

Як повідомлялося, у листопаді 2021 року Олеськів заявляла, що Донецька та Луганська області мають великий туристичний потенціал, проте він поки що не реалізований повною мірою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА