17:28 12.06.2023

СБУ допитала полоненого співробітника ФСБ, який керував загородзагоном окупантів

2 хв читати

Допит полоненого співробітника ФСБ РФ і перехоплення, отримане СБУ, підтверджують, що окупанти використовують тактику загороджувальних загонів, повідомляє українська спецслужба.

"На допиті військових контррозвідників Служби безпеки України опинилися одночасно двоє російських полонених. Один із них – кулеметник окремої роти комендатури ФСБ, який очолював загороджувальний загін", - ідеться в повідомленні СБУ в телеграм-каналі в понеділок.

За інформацією СБУ, про свої військові обов'язки полонений співробітник ФСБ розповів таке: "Стояли на второй линии и не давали отступать "штурму Z". Приказ был при их отступлении бить на поражение".

Другий полонений, як ідеться в повідомленні, той самий "штурмовик Z", який боявся, що його вб'ють свої, на другій лінії.

"Тому він здався в полон українським захисникам. "После прибытия туда (на позицію), ниче не объяснив, нас сунули в посадку и сказали прятаться просто от "птичек". Это квадрокоптеры. В случае бегства нам сказали, что сзади стоят заградотряды... Расстреливают всех, кто будет убегать", - розповідає він про свій короткий військовий досвід", - інформують в СБУ.

Як наголошують у СБУ, практику застосування росіянами загороджувальних загонів іще раз підтвердило і перехоплення, отримане СБУ.

"Держим намертво оборону: все пулеметчики, гранатометчики… минометов надо навезти. "Мавики" все в воздух поднять. Как принял? "Z" ты полностью задействуешь, в твоем распоряжении. У них шагу назад вообще нету, только вперед. Если что, разрешено "обнулять" тебе. Под мою ответственность", – такий наказ отримав командир одного з таких загородзагонів на "гарячій" ділянці фронту", - зазначено в повідомленні спецслужби.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА