20:53 11.06.2023

Напружена ситуація з водопостачанням трьох громад Херсонщини та міста Берислав

2 хв читати
Напружена ситуація з водопостачанням трьох громад Херсонщини та міста Берислав

Напружена ситуація з водопостачанням зберігається в Мілевській, Новоолександрівській, Нововоронцовській громадах Бериславського району Херсонської області, а також у м. Берислав, без централізованого водопостачання залишаються 30 тисяч мешканців мікрорайону Острів, повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін у відеозверненні в неділю.

"Учора о 20-й годині відновлено централізоване водопостачання в Білозерці (ІФ-У Білозерського району), створено резерв бутильованої води, у Великоолександрівській громаді (ІФ-У Бериславського району) водопостачання населення здійснюється в штатному режимі, у Калинівську громаду (ІФ-У Бериславського району) вранці організовано доставку води та їжі через Інгулець. Також туди наші колеги доставили 4 очисних мобільних станцій і 15 тонн води. Уже організували переправу в півтори тонни води до Краснолюбецька (ІФ-У село Великописарівського району)", - сказав Прокудін.

Він наголосив, що "поки що напружена ситуація із забезпеченням жителів Нововоронцовської (І-ФУ Бериславського району), Мілевської, Новоолександрівської громад і в місті Берислав, загалом це 19 населених пунктів". Також очільник ОВА поінформував, що без централізованого водопостачання залишаються 30 тисяч жителів мікрорайону Острів у Херсоні.

Водночас він повідомив, що в смт Антонівка, підпорядковане Дніпровській райраді міста Херсона, вода щодня подається за графіком з 9:00 до 14:00 за допомогою двох артезіанських свердловин, від генераторів.

Прокудін повідомив, що ситуація перебуває під постійним контролем, а також вживаються заходи з пошуку рішень, щоб у найкоротші терміни забезпечити стабільне водопостачання для громад, де є проблеми з водою".

"Ми вже займаємося прокладанням нових свердловин, проведенням, приведенням до ладу старих, а також пошуком нових джерел води, як-от річки, що виникають на місці підходу води. Усе водопостачання проходитиме відповідну обробку та перевірку. Ми дотримуємося всіх санітарних і гігієнічних стандартів, щоб гарантувати, що вода, яку отримують громадяни, є безпечною для пиття і використання", - заявив він.

Окрім цього, сьогодні Прокудін зустрівся з міністром охорони здоров'я, за його словами вони "опрацювали механізм дій влади та готовність наших лікарень Херсонщини на випадок спалаху інфекційних хвороб. Визначили необхідність оснащення медичним і діагностичним обладнанням витратними матеріалами для діагностики кишкових захворювань".

При цьому очільник ОВА наголосив на відсутності випадків пов'язаних з інфекційною захворюваністю.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові сильна пожежа на підприємстві через ворожий удар - мер

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, є постраждалі - Синєгубов

Помічника Джемілєва затримано в аеропорту Кишинева - Чубаров

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА