02:40 11.06.2023

Канада запроваджує додаткові санкції проти Росії для захисту української культури та самобутності - МЗС

2 хв читати
Канада запроваджує додаткові санкції проти Росії для захисту української культури та самобутності - МЗС

 Канада запроваджує додаткові економічні санкції проти Росії через спроби знищити культурні об'єкти України, у санкційному списку фігурують українці, які працюють у музеях і культурних центрах, що співпрацюють із РФ, повідомляється на сайті уряду Канади з посиланням на Міністерство закордонних справ.
"Мелані Жолі, міністр закордонних справ, оголосила сьогодні, що Канада запроваджує додаткові санкції проти 24 фізичних та 17 юридичних осіб в Україні в рамках Положення про спеціальні економічні заходи (Україна). Ці нові заходи є прямою відповіддю на спроби Росії знищити культурні об'єкти, установи та самобутність України", - йдеться в повідомленні, опублікованому в суботу.
МЗС Канади наголошує, "крім значної шкоди і повного руйнування низки культурних об'єктів України, тисячі українських культурних артефактів було визнано зниклими або, за повідомленнями, вкраденими російськими військами на тимчасово окупованих територіях після повномасштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 році та до цього під час спроби анексії Криму в 2014 році. У своєму прагненні стерти самобутність України Росія, як повідомляється, незаконно вивозила артефакти з України і пошкоджувала об'єкти культурної спадщини".
"Канада запроваджує санкції проти осіб, пов'язаних із крадіжкою Росією українських культурних об'єктів, щоб протистояти зусиллям Кремля з "русифікації" культури України. До списку осіб, проти яких запроваджуються санкції, входять українці, які працюють у музеях та інших культурних центрах, що співпрацюють із Росією. До нього також занесено нещодавно створені на тимчасово окупованих територіях України структури, такі як так звані міністерства освіти та культури, а також фізичних та юридичних осіб, пов'язаних із приватними військовими компаніями, що виникли в Україні та воюють на боці Росії", - наголошується в повідомленні.
Раніше канадське телебачення повідомляло, що прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про санкції щодо 24 осіб і 17 компаній за ймовірну підтримку дій Росії в Україні.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА