16:57 10.06.2023

Канада збільшує на 500 млн доларів військову допомогу Україні - Трюдо

2 хв читати
Канада збільшує на 500 млн доларів військову допомогу Україні - Трюдо

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив у Києві про надання додатково 500 млн доларів військової допомоги Україні.

"Сьогодні я можу оголосити, що ми надамо 500 млн доларів нового фінансування для військової допомоги. Загалом ми надали вже понад 8 млрд доларів, з яких 1 млрд військової допомоги", - сказав він у суботу на пресконференції в Києві після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

За його словами, Канада приєднається до процесів навчання українських пілотів польотам на західних літаках

"Ми також дамо додаткові 287 ракет АІМ-7 Sparrow, які були надані для того, щоб захистити небо України, і крім того - 10 тисяч снарядів 155-мм калібру", - зазначив Трюдо.

Говорячи про санкції, Трюдо згадав про російський літак, який минулої весни приземлився в аеропорту Торонто. "Ми негайно його затримали. Сьогодні через законодавство, яке ми ухвалили, ми конфіскуємо цей літак, який був у власності Росії, і починаємо процес передання цього активу Україні, щоб він більше ніколи не використовувався Росією на підтримку війни", - сказав канадський прем'єр.

Він також оголосив про надання 10 мільйонів доларів для допомоги постраждалим від повені після вибуху на Каховській ГЕС.

Трюдо також відзначив запуск національної програми підтримки психічного здоров'я, якою керує перша леді Олена Зеленська. "Мета програми - допомогти людям пережити стрес, пов'язаний із війною, і досвід, викликаний травматичними подіями. Каната визнає, наскільки важлива тема психічного здоров'я для України, і саме тому ми також тут, щоб вам допомогти". - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА