12:17 02.06.2023

На бахмутському напрямку за добу 107 окупантів знищено, 126 дістали поранень, ворог продовжує ротаційні заходи - Череватий

2 хв читати
На бахмутському напрямку за добу 107 окупантів знищено, 126 дістали поранень, ворог продовжує ротаційні заходи - Череватий

На бахмутському напрямку противник продовжує проводити ротаційні заходи, прикриваючись сильним артилерійським вогнем по українських позиціях, за добу 107 окупантів було знищено, 126 поранено, повідомив речник Східного управління військ Збройних сил України Сергій Череватий.

"За цю добу не було бойових зіткнень, але ворог свої ротаційні заходи потужно прикриває артилерійським вогнем. За цю добу 452 рази він (ворог - ІФ-У) бив різними калібрами ствольної артилерії та з РСЗВ по наших позиціях. Здійснив шість авіанальотів. Ми, зі свого боку, не даємо ворогу в спокійних умовах проводити ротацію, завдаємо потужних ударів", - сказав Череватий в ефірі національного телемарафону.

Він повідомив, що за добу було знищено 107 російських окупантів, 126 дістали поранень. Крім того, знищено ворожий БМП, сім гармат, САУ "Піон", три польові склади з боєприпасами та чотири військові автомобілі.

Череватий зазначив, що втрати серед найманців ПВК "Вагнер" під час спроби захопити Бахмут величезні. Зокрема, західні медіа повідомляли про втрати від 60-70 і 100 тисяч поранених і загиблих бійців.

"Але всі сходяться на тому, що понад 20 тисяч летальних втрат. Це неймовірні втрати для районного центру", - наголосив він.

Він також додав, що українські сили досягли головного - "виснажили та вибили противника, змусили "вагнерівців" втекти".

"І ми зараз продовжуємо завдавати потужних ударів по їхньому угрупованню. Війська, що заходять замість "вагнерівців", м'яко кажучи, не дуже прагнуть туди заходити, бо знають, що було з їхніми попередниками. Їхній моральний стан далекий від оптимального", - заявив Череватий.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

В Азербайджані зможуть відпочити 60 українських дітей

В Угорщині від ножового поранення загинув українець, підозрюваного у злочині затримали - МЗС України

Наказ Міноборони, що визначає придатність до військової служби, набуде чинності з 4 травня

Зеленський у Хмельницькому відвідав солдатів, які лікуються після поранень

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА