15:39 19.05.2023

Резніков: Ми усвідомлюємо, що Україна не стане членом НАТО на саміті у Вільнюсі, але просто обіцянкам і "відкритим дверям" українці не віритимуть

2 хв читати
Резніков: Ми усвідомлюємо, що Україна не стане членом НАТО на саміті у Вільнюсі, але просто обіцянкам і "відкритим дверям" українці не віритимуть

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна очікує від саміту НАТО у Вільнюсі влітку "реального сигналу" про подальше майбутнє партнерство, а також назвав прийняття України до Альянсу питанням політичної волі.

"Коли ми говоримо партнерам, що ми очікуємо від саміту у Вільнюсі реального сигналу про подальше майбутнє партнерство, то йдеться не про режим "відкритих дверей". Як каже наш президент Володимир Зеленський: "Нам відчинили двері у 2008 році на Бухарестському саміті, тільки ніхто не знає, де ці двері розміщені", - сказав він під час виступу на Українсько-американському форумі в п'ятницю.

Міністр наголосив, що Україна наразі виконує функцію НАТО, "руйнуючи агресивну спроможність Російської імперії".

"Ми на сьогодні зменшуємо їхній потенціал, і з точки зору людського потенціалу, і технічного спорядження", - додав Резніков.

Він заявив, що Україна є "східним щитом НАТО" і "східним щитом країн Європи".

"Країни НАТО, на мою думку, мають бути зацікавлені в спрямуванні своїх ресурсів щонайменше на підвищення обороноздатності України, як свого східного щита. Тому питання прийняття нас до НАТО де-юре - це питання політичної волі. Ми усвідомлюємо, що це не відбудеться на саміті у Вільнюсі до перемоги, але це має відбутися після перемоги однозначно", - заявив Резніков.

Міністр оборони наголосив на необхідності появи нової архітектури безпеки у світі, наголосивши, що Будапештський меморандум не працює, незважаючи на всі гарантії.

"Тому просто словам, обіцянкам і "відкритим дверям" українці не віритимуть. Українці віритимуть лише у свої сили і свою зброю", - додав глава відомства.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

Генштаб ЗС України: Ухвалено рішення про припинення відрядження полковника Наталії Гуменюк

У Дніпрі дев'ять постраждалих після ракетної атаки

19 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Ізраїль завдав удару по об'єктах у центральному Ірані

Британський принц Гаррі офіційно підтвердив, що тепер він є резидентом США

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА