19:38 13.05.2023

МК "Запоріжсталь" передав аеророзвідці ЗС України обладнання

2 хв читати
МК "Запоріжсталь" передав аеророзвідці ЗС України обладнання

Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь" і група "Метінвест" у рамках мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова передали бійцям Збройних сил України на луганському напрямку необхідну захисникам електроніку.

Згідно з інформацією підприємства, днями генеральний директор комбінату Роман Слободянюк передав військовим два дрони DJI Mavic 3, два Starlink і дві зарядні станції Ecoflow.

Загалом від початку повномасштабної війни в рамках мілітарної ініціативи Сталевий фронт "Метінвест" спрямував на допомогу українській армії понад 1,6 млрд грн.

"Запоріжсталь" - одне з найбільших промислових підприємств України.

"Запоріжсталь" перебуває в процесі інтеграції в групу "Метінвест", основними акціонерами якої є ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

У п'ятницю президент України Володимир Зеленський підписав санкційний указ, згідно з яким буде конфісковано частку металургійного комбінату "Запоріжсталь", контрольовану Росією. У списку санкцій юросіб прямі власники пакетів акцій "Запоріжсталі" Global Steel Investments Limited (Велика Британія), ТОВ "Київ Сек'юрітіз Груп" і ТОВ "Мідланд Кепітал Менеджмент", а також такі, що стоять далі в ланцюжку володіння, як Gorlane Business Inc (Британські Віргінські о-ви) і Eastrade Ltd (Багамські о-ви).

"Метінвест" у своїх останніх звітах зазначав, що йому належить 49,99% у капіталі "Запоріжсталі". Згідно з даними в системі розкриття НКЦПФР, іншими великими акціонерами "Запоріжсталі" на кінець 2022 року були Global Steel Investments Limited - 12,3466% і "Київ Сек'юрітіз Груп", що належить йому, - 24,5003%, а також "Мідланд Кепітал Менеджмент" - 11,2224% акцій.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА