15:52 18.04.2023

Документи на допомогу при народженні дитини можна подати дистанційно - рішення КМУ щодо батьків, які виїхали за кордон через війну

1 хв читати
Документи на допомогу при народженні дитини можна подати дистанційно - рішення КМУ щодо батьків, які виїхали за кордон через війну

Кабінет Міністрів урегулював питання призначення допомоги при народженні дитини батькам, які через війну виїхали за кордон.

"Відтепер батьки, у яких з’явився малюк під час їхнього тимчасового перебування за межами України, можуть дистанційно подати документи на призначення допомоги при народженні дитини. Сьогодні на засіданні Кабміну прийнято розроблену Мінсоцполітики комплексну постанову. Документом, зокрема, врегульовано питання соціальних виплат на дітей батькам, які через війну виїхали за кордон", - ідеться в повідомленні пресслужби Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Зазначається, що до ухвалення цієї постанови жінки, які народили дитину за кордоном, могли тільки після повернення в Україну отримати допомогу, оскільки для цього була потрібна фізична присутність в органі соціального захисту населення.

"Підтримана урядом новація передбачає можливість надсилати одним із батьків, який тимчасово перебуває за кордоном, заяву на призначення допомоги до органу соцзахисту в Україні за своїм зареєстрованим місцем проживання", - йдеться в повідомленні.

Разом із заявою батько або мати також мають надіслати видані компетентними органами країни перебування та легалізовані в установленому порядку документи, що засвідчують народження дитини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 1,6 тис. абонентів залишилися без газу в Харківській області через обстріли РФ - Міненерго

ГУР МО України ідентифікувало російських військовослужбовців, які обстрілюють Україну "Кинджалами"

Росіяни здійснили 52 обстріли населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей

Фінал "Євробачення-2024" відбудеться в суботу, Alyona Alyona & Jerry Heil виступлять під №2

Росіяни за добу 11 разів обстріляли Донецьку область - голова ОВА

За добу на Харківщині троє загиблих і шестеро постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

За добу з Харківської області евакуйовано 1775 осіб - голова ОВА

СБУ запобігла теракту, який росіяни планували здійснити в Києві 9 травня

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА