20:57 14.04.2023

Звернення Верховної Ради із закликом сприяти прискоренню вступу України до НАТО не має прив'язки до ПДЧ, цю тему знято - Кулеба

2 хв читати
Звернення Верховної Ради із закликом сприяти прискоренню вступу України до НАТО не має прив'язки до ПДЧ, цю тему знято - Кулеба

Звернення Верховної Ради із закликом до держав-членів НАТО сприяти прискоренню вступу України до Альянсу не має прив'язки до отримання Плану дій щодо членства (ПДЧ), повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Я завжди був переконаний у тому, що нам цю фазу (ПДЧ у НАТО - ІФ-У) потрібно проскочити. І коли для цього склалися історичні обставини - подача нової заявки на членство - ми і перезавантажили всю цю історію. Що стосується парламенту, то стану на захист, вони згадали рішення в Бухаресті, тому що це фундамент ідеї про те, що Україна буде членом НАТО. НАТО тоді це вперше сказало, потім прив'язали до ПДЧ. Але тема ПДЧ знімається, вона знята", - сказав Кулеба під час бесіди з журналістом Вадимом Карп'яком у прямому ефірі в інстаграмі.

Глава МЗС наголосив, що звернення Верховної Ради варто читати в контексті того, що саме в Бухаресті Україні було обіцяно членство, і "настав час його надати". "А не в прив'язці до ПДЧ", - пояснив Кулеба.

Він зазначив, що спікер українського парламенту Руслан Стефанчук також підтримує ідею, що ПДЧ Україні не потрібен.

За словами міністра, "ПДЧ було придумано для того, щоб уповільнювати членство України в НАТО".

10 квітня Верховна Рада ухвалила звернення до держав-членів Організації Північноатлантичного договору (НАТО) і парламентської асамблеї НАТО із закликом сприяти прискоренню вступу України до Альянсу.

Верховна Рада, зокрема, закликає парламенти держав-членів НАТО і парламентську асамблею НАТО виконати рішення Бухарестського саміту НАТО 2008 року щодо членства України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА