17:40 04.04.2023

У Брюсселі розпочалося засідання Комісії Україна-НАТО

2 хв читати
У Брюсселі розпочалося засідання Комісії Україна-НАТО

У Брюсселі розпочалося засідання Комісії Україна-НАТО, порядок денний - підтримка України в її протистоянні російській агресії, а також наближення до членства в альянсі.

Відкриваючи засідання, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг привітав Фінляндію як повноцінного члена альянсу, присутні зустріли це тривалими оплесками.

Генсек альянсу, зазначивши, що український народ продовжує захищати свою країну від російської агресії, запевнив, що союзники й надалі надаватимуть свою підтримку "стільки, скільки це буде потрібно". "Сьогоднішнє засідання - важливий етап на шляху до Вільнюського саміту. Ми обговорюватимемо, що ще ми можемо зробити, щоб гарантувати, що Україна переможе (у війні з РФ) й існуватиме як суверенна незалежна держава в Європі", - окреслив він питання для обговорення.

У зв'язку з цим Столтенберг констатував, що союзники по НАТО вже надають значну підтримку, "але терміново потрібно ще більше". "Ми маємо доставити те, що вже було обіцяно щодо навчання і важкого озброєння, і продовжувати нарощувати виробництво зброї та боєприпасів. Ми також обговорюватимемо нашу політичну і практичну підтримку Україні, як і реформи, які провадить Україна, - боротьбу з корупцією, зміцнення верховенства права і захист прав меншин. Майбутнє України - в євроатлантичній сім'ї, і ми продовжуватимемо працювати в напрямі до цієї мети", - підсумував генсек альянсу.

Як відомо, це - перше засідання з 2017 року, відколи Угорщина послідовно блокувала проведення комісії на рівні вищому, ніж рівень посла.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА