11:01 23.03.2023

Український генпрокурор обговорив із президентом Європарламенту створення спецтрибуналу щодо агресії

1 хв читати

Генеральний прокурор Андрій Костін сподівається, що рішення Міжнародного кримінального суду (МКС) щодо ордера на арешт президента РФ Володимира Путіна стане початком притягнення до відповідальності держави-агресора на міжнародному рівні.

Як повідомляє Офіс генпрокурора в четвер, під час візиту до Брюсселя Костін зустрівся з президентом Європейського парламенту Робертою Мецолою, обговорили притягнення РФ до відповідальності за скоєні злочини.

"Україна високо цінує внесок Європейського парламенту у справу забезпечення відповідальності РФ за міжнародні злочини. Сподіваємося, що історичне рішення Міжнародного кримінального суду щодо ордера на арешт Путіна закріпить його статус вигнанця для цивілізованого світу та стане початком міжнародних процесів притягнення керівництва держави-агресора до індивідуальної відповідальності", - наводить відомство слова українського генпрокурора.

Костін наголосив, що для завершення розбудови глобальної мережі відповідальності необхідно створити Спеціальний трибунал щодо злочину агресії, оскільки, згідно з міжнародним правом, лише трибунал, що має міжнародний статус, може подолати імунітет чинного президента.

"Ми сподіваємося, що ЄС і Європейський парламент підтримають нашу позицію як найбільш реалістичний і оптимальний спосіб відновити справедливість і запобігти можливим збройним конфліктам у майбутньому", - зазначив генпрокурор.

Президент Європарламенту, зі свого боку, запевнила: "Ми не заспокоїмося, доки Україна не досягне справедливості". Вона додала, що є домовленість "про подальшу координацію зусиль, щоб забезпечити відповідальність за кожен скоєний злочин".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА