11:37 24.02.2023

Російські окупанти шукають нову тактику дій, не виключено застосування дронів протягом дня - Гуменюк

2 хв читати
Російські окупанти шукають нову тактику дій, не виключено застосування дронів протягом дня - Гуменюк

У Чорному морі не спостерігається високої активності ворога, ракетоносіїв на чергуванні немає, повідомила в ефірі національного телемарафону керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"Корабельне угруповання ворога в Чорному морі скоротилося на ще одну одиницю, вони заходять у пункти базування, щоб укриватися від шторму. Шторм не критичний, але все-таки є. Це говорить про те, що спостерігати за надводною обстановкою будемо ще пильніше, оскільки вже протягом кількох діб ракетоносіїв на службі в Чорному морі не зафіксовано. Це може свідчити про їх підготовку в пунктах базування для того, щоб спорядженими вийти на виконання бойової роботи", - розповіла Гуменюк.

Вона зазначила, що наразі на півдні України не фіксується критичної активності російської авіації, проте обстановка розвивається, і напередодні окупанти активно застосовували авіацію та безпілотники для розвідки.

"Не спостерігаючи активності в морі, ми можемо сказати, що вони вишукують нову тактику. Цілком імовірне застосування "Шахедів" сьогодні протягом дня, абсолютно не виключена і ракетна атака. Крім того, можемо сказати, що, усвідомлюючи нашу зосередженість на датах 23-24 лютого, ворог може вичекати цей період і завдати удару, коли нібито всі видихнуть і скажуть: усе, річниця пройдена, далі за звичним графіком. Цілком імовірно, що вони можуть дочекатися і цього періоду, як момент психологічного тиску. Потрібно бути напоготові і не нехтувати сигналами повітряної тривоги", - наголосила Гуменюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА