07:47 06.02.2023

Польща розпочне будівництво електронного бар'єру на кордоні з РФ у березні

1 хв читати

Прессекретар польської Прикордонної варти Ганна Михальська заявила, що Польща розпочне будівництво електронного бар'єру на кордоні з Росією у березні.

"Будівництво електронного бар'єру на кордоні з Калінінградською областю планується розпочати у березні. Електронна система на ділянці з Калінінградською областю працюватиме приблизно на 200 км сухопутного кордону", - сказала Михальська, слова якої наводить у неділю газета Dziennik Polski.

"Периметрія (зведеного на польсько-російському кордоні бар'єру – ІФ-У) - це система датчиків і камер, завдяки якій можна контролювати кордон 24/7, незалежно від погодних умов, без необхідності перебування на лінії кордону. Завдяки периметрії офіцери можуть бачити кордон у штабі прикордонної служби. Оповіщення відправлятимуться від систем оповіщення, а їх алгоритми будуть побудовані таким чином, що прикордонники зможуть реагувати лише на реальні спроби перетину кордону людьми, а не тваринами", - наголосила вона.

"Досі ми використовували портативні системи периметрії, і вони добре працювали на всіх ділянках кордону. Ось чому ми вже багато років рекомендуємо встановити цей тип обладнання на тих ділянках польського кордону, які є зовнішнім кордоном Європейського союзу", - додала вона.

При цьому в польській прикордонній службі зазначають, що кордон із Росією "стабільний та спокійний".

Як повідомлялося, на початку листопада минулого року на польсько-російському кордоні польські військові, на запит прикордонників, встановили тимчасовий бар'єр із колючого дроту.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА