10:12 30.01.2023

У Словенії заарештували двох іноземців, підозрюваних у шпигунстві на користь Росії

2 хв читати
У Словенії заарештували двох іноземців, підозрюваних у шпигунстві на користь Росії

Спецслужби Словенії заарештували у Любляні двох іноземних громадян, які займалися розвідувальною діяльністю на користь Росії, повідомляє словенська газета Delo.

За її даними, заарештованим інкримінують факти шпигунства та надання неправдивих даних. Видання зазначає, що один із заарештованих має громадянство Аргентини.

Державна прокуратура в Любляні відкрила стосовно них досудовий розгляд на підставі подання Словенської служби розвідки та безпеки (Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (SOVA).

"Кримінальна справа була порушена у законному порядку за рішенням суду. Суд виніс рішення про взяття під варту обох підсудних, позбавлених волі 5 грудня 2022 року", - пояснили в прокуратурі.

Згідно з обвинувальним актом, якщо підозрювані постануть перед судом у Словенії, їм загрожує до восьми років позбавлення волі. Обвинувачення веде кримінальне переслідування обох осіб у частині третій статті 358 КК РС (до 5 років за шпигунство на користь іноземної розвідки). Крім шпигунства, словенські прокурори також обвинувачують двох затриманих у перевірці неправдивої інформації (стаття 253 КК РС), внаслідок чого їм загрожує додаткове покарання до трьох років позбавлення волі.

За інформацією словенських ЗМІ, обидва затриманих мали громадянство та паспорти третіх країн, тому не представлялися громадянами Росії. Щонайменше один із них мав аргентинське громадянство.

Компанія, яка слугувала прикриттям для їхньої діяльності у Словенії, офіційно займається торгівлею нерухомістю та антикваріатом. Компанія мала офіси в адміністративній будівлі в столиці Словенії - Любляні.

За неофіційною інформацією, виявлений шпигунський осередок у Любляні провадив розвідувальну діяльність не лише у Словенії, а й за кордоном.

Словенські ЗМІ повідомляють, що операція із затримання російських шпигунів проводилася у співпраці з іноземними спецслужбами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ударів по Одеській області ймовірно ракетами Х-59, поранено 5 осіб, серед них дитина - Сили оборони півдня

Окупанти протягом дня обстрілювали Нікопольський район, є руйнування - Дніпропетровська ОВА

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА