16:57 24.01.2023

Окрім ексзаступника міністра розвитку громад, про підозру повідомлено ще чотирьом особам – САП

2 хв читати
Окрім ексзаступника міністра розвитку громад, про підозру повідомлено ще чотирьом особам – САП

Крім колишнього заступника міністра розвитку громад Василя Лозинського, викритого в одержанні хабара в сумі $400 тис., про підозру повідомлено ще чотирьом учасникам злочинного угруповання – довіреній особі заступника міністра, підприємцю та двом його спільникам, повідомляють у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП).

"22 січня 2023 року прокурори САП та детективи НАБУ повідомили про підозру у проханні та одержанні 400 тис. доларів США неправомірної вигоди заступнику міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України (звільнено з посади 22.01.2023). Йому інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Разом з тим, повідомлено про підозру ще чотирьом учасникам злочинної групи - довіреній особі заступника міністра, підприємцю та двом його спільникам", - ідеться у повідомленні САП у телеграм-каналі у вівторок.

У САП інформують, що 24 січня за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 100 млн грн підозрюваному, якого слідство вважає організатором надання неправомірної вигоди ексзаступнику міністра.

"Наразі триває розгляд клопотання про застосування запобіжного заходу колишньому заступнику міністра. Прокурор наполягає на застосуванні до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 50 млн грн застави", - наголошується в повідомленні.

У прокуратурі нагадують, що влітку 2022 року Кабмін виділив майже 1,41 млрд грн Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України на забезпечення населення у зимовий період теплом.

"Слідством встановлено, що у цей час підприємець запропонував заступнику міністра здійснити закупівлю пересувних котельних установок за процедурою прямих договорів, оскільки мова йшла про термінові закупівлі матеріалів і обладнання для безперебійного проходження опалювального сезону. Підприємець, залучивши до реалізації злочинної схеми ще двох осіб, підготував пропозицію для міністерства з цінами на 25-30% дорожчими за ринкові", - пояснюється в повідомленні.

За інформацією прокуратури, водночас було створено видимість, що цю вартість обґрунтовано, оскільки підприємець задіяв підконтрольні йому компанії, які пропонували схоже обладнання за ще більшою ціною.

"Усвідомлюючи злочинність дій та наслідки, які потягне за собою реалізація цієї схеми, заступник міністра за неправомірну вигоду погодився на пропозицію підприємця. Зловмисників було затримано після отримання довіреною особою заступника міністра 400 тис. доларів США неправомірної вигоди. Разом із заступником міністра та його довіреною особою затримано також підприємця та двох його спільників", - зазначено в повідомленні.

Досудове розслідування триває, встановлюють усіх осіб, причетних до скоєння цього злочину.

Джерело: https://t.me/sap_gov_ua/1093

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА