15:48 19.01.2023

Україна вже цього року має вийти на початок переговорів щодо членства в ЄС - Зеленський

2 хв читати
Україна вже цього року має вийти на початок переговорів щодо членства в ЄС - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна вже цього року має вийти на початок переговорів щодо свого майбутнього членства в Європейському Союзі.

"Україна та ЄС уже досягли вагомих історичних результатів в історичному зближенні. Ми працюємо над тим, щоб досягти значно більшого. Наша мета – повноправне членство України в Євросоюзі. Я впевнений, що ми досягнемо цієї мети", - заявив Зеленський на пресконференції з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем у Києві.

Глава держави висловив йому подяку за підтримку українського інституційного розвитку та високу оцінку виконання Україною відповідних рекомендацій Єврокомісії.

Зеленський також висловив сподівання, що наступним кроком на шляху України до ЄС може стати проміжна позитивна оцінка Євросоюзом зусиль української сторони.

"Я поінформував пана президента, які рішення ухвалила Україна і якого прогресу ми досягли. Зазначу, що вже цього року ми маємо вийти на початок переговорів щодо членства України в ЄС. Це наша мета. Для цього є всі необхідні передумови. Ми маємо велику мотивацію та бажання. Ми йдемо вперед", - заявив президент.

Як повідомляє пресслужба глави держави, крім євроінтеграційних питань співрозмовники обговорили подальше посилення санкційного тиску на Російську Федерацію та її спільників, зокрема Іран, який поки що продовжує постачати дрони в РФ для терору.

Зеленський висловив сподівання, що десятий санкційний пакет Євросоюзу проти Росії буде ще ефектнішим.

"Настав час для санкцій проти російської ядерної галузі, проти всіх її галузей, організацій, усіх суб’єктів, які працюють на російську ракетну програму. Також – нові кроки в енергетиці, включно з ембарго на російські енергоносії", - наголосив президент.

Лідери також обговорили конкретні заходи, які могли б забезпечити реалізацію української Формули миру, де Євросоюз може стати одним із потужних лідерів та допомогти розширити коло партнерів, а також двосторонню взаємодію із ЄС та процес європейської інтеграції України, що є пріоритетом для кожного громадянина Української держави.

Окрім того, обговорювалася підготовка до 24-го саміту Україна – ЄС, який відбудеться на початку лютого в Києві.

"Очікуємо на дуже конкретні результати, очікуємо на домовленості", – сказав Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА