18:16 30.12.2022

У Києві постійно перебуває 3,6 млн осіб, 300 тис. із них біженці - мер

2 хв читати
У Києві постійно перебуває 3,6 млн осіб, 300 тис. із них біженці - мер

Постійне населення Києва наразі становить близько 3,6 млн, включаючи 300 тис. біженців із інших регіонів України, проти 3,8 млн до війни, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

В інтерв'ю газеті Spiegel, оприлюдненому у п'ятницю, на запитання, чи знає він, скільки людей залишилося в Києві, міський голова відповів ствердно, пославшись на статистику використання мобільного зв'язку.

"Ми вважаємо, скільки стільникових телефонів використовується. Перед війною тут було 3,8 мільйона людей, у березні менше мільйона, у липні два, два з половиною мільйона, тепер 3,6 мільйона. 300 тисяч із них є зареєстрованими біженцями з інших частин країни. Місто повне", - сказав Кличко.

На запитання щодо відновлення енерго-, водо- і теплопостачання в українській столиці він відповів, що вже майже в кожну київську квартиру знову подається вода та опалення. "Дефіцит електропостачання становить 50%. Іноді ми відключаємо електрику в одному районі, щоб включити її в іншому районі і навпаки. Ситуація складна, але під контролем", - сказав мер.

На запитання, як він оцінює позицію Німеччини щодо РФ та України з початку війни, мер відповів: "Найбільша помилка західних політиків полягала в тому, що вони думали, що Путін (президент РФ Володимир Путін - ІФ-У) задовольниться анексією Криму, Донецька та Луганська. Я знаю менталітет Путіна: він іде настільки далеко, наскільки ми йому дозволяємо".

Кличко також сказав, що "війна закінчиться, коли останній російський солдат залишить нашу територію".

За даними Державної служби статистики України, населення Києва у 2019 році становило 2 млн 966 тис. осіб. Населення Київської агломерації (Київ із передмістями) перевищує 4 млн осіб. Також у столиці постійно мешкає значна кількість населення, зареєстрованого в інших населених пунктах.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА