21:07 12.12.2022

Лікарі обмежили Саакашвілі у курінні електронних сигарет

2 хв читати
Лікарі обмежили Саакашвілі у курінні електронних сигарет

Лікарі обмежили колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, який перебуває в клініці "Вівамед" у Тбілісі, у курінні електронних сигарет, повідомляє в понеділок пенітенціарна служба Мін'юсту Грузії.

"В'язень Міхеїл Саакашвілі курив у великій кількості електронні сигарети, що негативно позначалося на стані його здоров'я, тому лікарі, які його лікують, обмежили Саакашвілі в курінні", - йдеться в повідомленні пенітенціарної служби.

Раніше у понеділок адвокат Іліа Ломія підтвердив журналістам поширену в ЗМІ інформацію, що Саакашвілі у 2021 році зробив в Австрії операцію з резекції шлунка з метою схуднення.

Лідер неурядової організації "Картулі дасі" Джонді Багатурія заявив в ефірі телекомпанії "Імеді", що, за наявними у нього відомостями, Саакашвілі за місяць до нелегального перетину кордону Грузії зробив операцію з резекції шлунка.

"Саакашвілі дуже хотів схуднути та пішов на цю операцію", - сказав Багатурія.

За заявою лікарів із грузинського центру "Емпатія", Саакашвілі до затримання в Грузії та приміщення до Руставської в'язниці важив понад 120 кілограмів, наразі він важить 78 кілограмів. Лікарі "Емпатії" заявляють, що на тлі ув'язнення у Саакашвілі розвинулися тяжкі захворювання.

У середу, 14 грудня, у Тбіліському міському суді відбудеться процес у справі про можливе у зв'язку з виявленими захворюваннями відстрочення тюремного покарання Саакашвілі. Адвокати заявляють, що суд зобов'язаний задовольнити їхній позов.

Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня він був затриманий у Тбілісі, після чого поміщений до в'язниці у місті Руставі, де оголосив голодування. 8 листопада його без погодження з родичами та адвокатами перевели з в'язниці у місті Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі (район Глдані). Згодом, 20 листопада його було переведено до військового шпиталю в Горі. 12 травня Саакашвілі було переведено на обстеження та лікування до цивільної клініки "Вівамед", де він перебуває до сьогодні.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Своє затримання вважає незаконним, а обвинувачення на його адресу сфальшованими.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сіярто заявив, що наклав вето на резолюцію Ради Європи, яка передбачає визнання лише мирного плану Зеленського

Зеленський підписав закон, що дозволяє засудженим військову службу в обмін на умовно-дострокове звільнення

Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за порушення правил мобілізації

На покровському та курахівському напрямках від початку доби відбито вже по 14 атак - Генштаб ЗСУ

Спільні проєкти Тайваню та Чехії для надання допомоги українцям унікальні - представник уряду Чехії Копечні

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА