20:19 12.12.2022

Оголошено номінантів на премію "Золотий глобус"

2 хв читати
Оголошено номінантів на премію "Золотий глобус"

Фільми "Аватар: Шлях води" Джеймса Кемерона, "Топ Ган: Меверік" Джозефа Косінскі та "Фабельмани" Стівена Спілберга стали номінантами в категорії "Найкращий драматичний фільм" на премію американської премії "Золотий глобус" у понеділок.

У цій категорії також представлені картини "Тар" Тодда Філда та "Елвіс" База Лурмана.

Претендентами на нагороду в номінації "Найкращий комедійний фільм" стали картини "Все скрізь і відразу", "Вавилон", "Ножі наголо: Скляна цибуля" і "Трикутник смутку".

На "Золотий глобус" у номінації "Найкращий режисер" претендують Ден Кван та Деніел Шайнерт за фільм "Все скрізь і відразу", Джеймс Кемерон ("Аватар: Шлях води"), Баз Лурманн ("Елвіс"), Мартін МакДона ("Банши Інішерина") та Стівен Спілберг ("Фабельмани").

У номінації "Найкращий драматичний актор" представлені Остін Батлер ("Елвіс"), Г'ю Джекман ("Син"), Білл Наї ("Жити"), Джеремі Поуп ("Перевірка") та Брендан Фрейзер ("Кит").

За нагороду в аналогічній жіночій номінації поборються Кейт Бланшетт ("ТАР"), Ана де Армас ("Блондинка"), Віола Девіс ("Королева-воїн"), Олівія Колман ("Імперія світла") та Мішель Вільямс ("Фабельмани").

На звання найкращий актор у мюзиклі/комедії претендують Адам Драйвер ("Білий шум"), Дієго Кальва ("Вавилон"), Деніел Крейг ("Ножі наголо: Скляна цибуля"), Ральф Файнс ("Меню") та Колін Фаррелл ("Банши Інішерина").

Найкращою комедійною актрисою може стати Мішель Єо ("Все скрізь і відразу"), Леслі Менвілл ("Місіс Гарріс їде у Париж"), Марго Роббі ("Вавилон"), Аня Тейлор-Джой ("Меню") та Емма Томпсон ("Успіхів тобі, Лео Гранд").

У номінації "Найкращий іноземний фільм" представлені - "Аргентина, 1985" (Аргентина), "Близько" (Бельгія), "На Західному фронті без змін" (Німеччина), "Рішення піти" (Південна Корея), "RRR: Поруч реве революція" (Індія).

"Золотий глобус" - американська премія, яку присуджує Голлівудська асоціація іноземної преси з 1944 року за роботи в кінофільмах і телевізійних картинах. "Золотий глобус" вручається щороку в січні за результатами голосування близько 90 міжнародних журналістів, які мешкають у Голлівуді.

80 церемонія вручення нагород премії "Золотий глобус" відбудеться 10 січня.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА