21:48 09.12.2022

Бельгійська поліція заарештувала віцепрезидента Європарламенту за підозрою у корупції в інтересах Катару

2 хв читати
Бельгійська поліція заарештувала віцепрезидента Європарламенту за підозрою у корупції в інтересах Катару

Федеральна прокуратура Бельгії заарештувала віцепрезидента Європарламенту Єву Кейлі (група соціал-демократів, Греція), затримавши її на місці злочину в рамках розслідування корупції в інтересах Катару.

Як повідомляє в п'ятницю бельгійський телеканал RTV, за даними федеральної прокуратури, Кейлі підозрюється в корупції і затримана на місці злочину. Крім того, раніше поліція також провела обшуки у 16 місцях у Брюсселі, заарештувавши для допиту чотирьох осіб. Ця операція пов'язана з можливим хабарництвом з боку Катару.

Зокрема, раніше було допитано помічника Кейлі, якого поліція називає "F.G". У минулому він працював на італійського депутата Європарламенту П'єра Антоніо Панцері та бере активну участь у некомерційній організації "Боротьба з безкарністю", в будівлі якої, як повідомляється, вранці у п'ятницю було проведено обшук, як і в будинку Панцері. У його будинку було вилучено майже EUR500 тис. готівкою.

Інші двоє заарештованих - лобіст, ім'я якого не називається, та профспілковий діяч Лука Візентіні. Останній минулого місяця був обраний генеральним секретарем Міжнародної конфедерації профспілок (МКП), що налічує 200 мільйонів членів у всьому світі.

Єва Кейлі - колишня телеведуча, з 2014 року - депутат Європарламенту від грецької партії ПАСОК, член групи S&D. Цього року вона також зайняла крісло віцепрезидента Європейського парламенту, відповідаючи, зокрема, за відносини з Близьким Сходом.

За деякими даними, Катар, який наразі приймає чемпіонат світу з футболу, намагався вплинути на рішення Європейського парламенту, даючи великі суми грошей. Під час обшуків слідчі вилучили загалом близько EUR600 тисяч готівкою, велику кількість комп'ютерної техніки та декілька мобільних телефонів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА