13:02 05.12.2022

У Херсоні затримано екскерівника філії російського банку, яка вводила в місті "рублеву зону"

2 хв читати

Служба безпеки України (СБУ) під час стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні викрила ще одного "високопоставленого" посібника ворога - керівника колишньої філії банку, підконтрольного РФ.

У повідомленні СБУ в "телеграм-каналі" у понеділок значиться, що затримано керівника колишньої філії підконтрольного РФ "міжнародного розрахункового банку", яка відкривала свої "відділення" в окупованих районах півдня України.

"Саме через цю російську "фінустанову" гауляйтер захопленої частини Херсонщини Володимир Сальдо намагався облаштувати в регіоні понад 200 банківських "представництв" країни-агресора. Таким чином, рашисти планували здійснити примусове введення "рублевої зони" на окупованій території регіону та забезпечити і забезпечити додаткові надходження до бюджету Росії", - наголошується у повідомленні.

За даними спецслужби, більша частина отриманих грошей мала йти на фінансування агресивної війни проти України.

"Для реалізації проєкту агресор планував використати досвід створення розгалуженої мережі російського "розрахункового банку" у захоплених районах Донецької та Луганської областей. Встановлено, що під час окупації Херсона таке завдання в українському місті виконував колишній співробітник місцевого банку", - наголошується у повідомленні.

У СБУ уточнюють, що на початку повномасштабного вторгнення колишній співробітник банку підтримав загарбників і добровільно погодився очолити одне із відділень російської фінустанови.

"Своє робоче місце він облаштував у будівлі тимчасово захопленого українського державного банку. Перебуваючи на "посаді", ворожий поплічник змушував місцевих підприємців переходити на комерційні розрахунки у російських рублях та відраховувати частину доходів на користь окупаційної адміністрації", - йдеться у повідомленні.

Після звільнення Херсона зловмисник спробував "залягти на дно" в одній із міських лікарень, проте співробітники СБУ встановили його місцезнаходження та затримали.

Слідчі СБУ повідомили фігуранта про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді взяття під варту без права на заставу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА