09:46 30.11.2022

США контролюють використання Києвом наданої йому американської допомоги, немає жодних "порожніх чеків" - Білий дім

1 хв читати
США контролюють використання Києвом наданої йому американської допомоги, немає жодних "порожніх чеків" - Білий дім

Адміністрація США постійно контролює, як Київ використовує американську військову та іншу допомогу, заявив представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

"У цьому питанні немає жодних "порожніх чеків" (непідконтрольної допомоги – ІФ-У)", - сказав він телеканалу NBC у відповідь на прохання прокоментувати заяву лідера Республіканської партії у Палаті представників Кевіна Маккарті, який попередив напередодні, що республіканці не виписуватимуть Україні "порожніх чеків".

Кірбі заявив, що адміністрація звернулася до Конгресу з проханням розглянути питання щодо нарощування допомоги Києву. Адміністрація та особисто президент Джо Байден вдячні законодавцям, які розглядають це прохання на двопартійній основі.

Представник Ради національної безпеки Білого дому також вкотре заявив, що Вашингтон не підштовхує Україну до переговорів із Росією, рішення з цього питання Київ має приймати самостійно.

Водночас, за його словами, американська військова допомога призначена для того, щоб Україна під час бойових дій могла досягти успіху, і це дасть змогу Києву, коли він сяде за стіл переговорів, "вести їх із позиції сили".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА