20:29 15.11.2022

"Армія відновлення" залучила першу тисячу безробітних

2 хв читати

До суспільно корисних робіт у "Армію відновлення" було залучено 1036 осіб, які мають статус безробітного, свідчать оперативні дані Державної служби зайнятості, опубліковані на сайті Міністерства економіки у вівторок.

"Ми розглядаємо цей процес як механізм переходу людини зі статусу безробітного в статус зайнятої особи. Виконуючи суспільно корисні роботи, безробітний не тільки буде отримувати зарплату, більшу ніж виплати по безробіттю, але й приносити користь суспільству, що дуже цінно, особливо в ці турбулентні часи" - цитує заступницю міністра Тетяну Бережну пресслужба міністерства.

За інформацією відомства, наразі до суспільно корисних робіт залучили безробітних у п'яти областях України: Сумській (499 безробітних), Київській (209), Чернігівській (176), Донецькій (107) та Полтавській області (45).

"Поки це відносно невеликі цифри, адже загалом у центрах зайнятості на кінець жовтня було зареєстровано близько 270 тисяч осіб, які мають статус безробітних", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що розглядається можливість залучення безробітних до суспільно корисних робіт також у Рівненській та Волинській областях.

За даними Мінекономіки, обсяг фінансування таких робіт становив 20,2 млн грн.

Уточнюється, що види суспільно корисних робіт, залежно від регіону, можуть відрізнятися. Найчастіше людей залучають до зміцнення дамб та розчищення узбережжя біля водойм та річок, заготівлю дров для населення, розвантаження гуманітарної допомоги, облаштування підвальних приміщень під укриття, роботу з гуманітарною допомогою та ремонтно-відновлювальні роботи у приміщеннях соціальної сфери.

У міністерстві нагадали, що участь у суспільно-корисних роботах з боку безробітних добровільна. Оплата такої праці не може бути нижчою за мінімальну зарплату, яка на сьогодні становить 6700 грн. Крім того, такі роботи можуть бути додатково профінансовані з обласних бюджетів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА