12:58 01.11.2022

Три суховантажі з українським продовольством прямують морським гумкоридором, Росія поінформована - представництво ООН у СКЦ

2 хв читати
Три суховантажі з українським продовольством прямують морським гумкоридором, Росія поінформована - представництво ООН у СКЦ

У вівторок три судна з понад 84 тис. тонн продовольства залишили українські порти та проходять через морський гуманітарний коридор, повідомляє Представництво ООН у Спільному координаційному центрі (СКЦ).

"У вівторок морським гуманітарним коридором транзитом прямують три вихідні судна. Делегації України, Туреччини та ООН у СКЦ погодили рух цих суден. Російська делегація в СКЦ була поінформована", - повідомило представництво ООН у СКЦ.

Зазначається, що суховантажні судна перевозять загалом 84 490 тонн зерна та іншої продукції АПК.

Суховантаж SSI Challenger доставить до Німеччини 49 тис. тонн кукурудзи, суховантажне судно Bomustafa O - 22,8 тис. тонн пшениці до Лівії. Судно Nimet Torlak переправить 12 690 тонн соняшникового шроту до Марокко.

"Станом на 1 листопада, загальний тоннаж зернових та іншої агропродукції, експортованої з українських портів у межах Чорноморської зернової ініціативи, становить 9 729 083 тонни", - наголошується в повідомленні.

Крім того, у вівторок інспектори ООН і Туреччини розпочали перевірки на борту суден, що перебувають в Україні. У понеділок вони здійснили 46 інспекцій таких суховантажів.

У понеділок 14 суден (12 вихідних та два вхідних), зокрема зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН судно, благополучно пройшли морським гуманітарним коридором.

Повідомляється, що постійний координатор ООН у СКЦ у Стамбулі Амір Абдулла "продовжує переговори з усіма трьома країнами-учасницями угоди щодо спроби відновити повноцінну участь у роботі центру після призупинення участі делегації РФ у реалізації заходів ініціативи".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА