10:36 24.10.2022

Російські окупанти готують Херсон до оборони, а не до здачі - Буданов

2 хв читати
Російські окупанти готують Херсон до оборони, а не до здачі - Буданов

Російські окупаційні війська у Херсоні готуються до оборони у місті, а не до відступу з нього, заявив голова Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

"Він (генерал Сергій Суровікін, командувач об'єднаного угрупування військ, задіяних проти України - ІФ-У) готує підґрунтя для того, щоб, якщо буде ухвалено рішення щодо здачі міста, або їх просто виб'ють звідти, щоб підґрунтя було підготовлене і якось згладити це все. Але водночас я не можу вам сказати, що прямо зараз вони з Херсона тікають. Ні, такого немає", - зазначив Буданов в інтерв'ю "Українській правді".

Він зазначив, що повідомлення про евакуацію з Херсона представників окупаційної адміністрації, що з'являються, багато в чому є "інформаційною операцією та маніпуляцією".

"У багатьох аспектах це інформаційна операція і маніпуляція. Є певні факти. Наприклад, виводять "Промсвязьбанк", інші фінансові структури, які росіяни туди завели. Причому як виводять - вивозять готівку, сервери, так звану окупаційну владу, переводять - саме переводять - всіх неходячих, важко поранених вивозять, намагаються якнайшвидше виписувати з лікарень тих, хто може ходити, і проводять цю шалену інформаційну кампанію, що "ми дбаємо про людей" тощо. Тобто створюють ілюзію того, що все пропало. А водночас вони навпаки заводять туди нові військові підрозділи та готують вулиці міста до оборони", - пояснив Буданов.

Він також зазначив, що російське командування розуміє небезпеку у разі, якщо ЗСУ візьмуть контроль хоча б над каховською дамбою, яка наразі є єдиною транспортною артерією, що повноцінно функціонує, то вони опиняться в ситуації, аналогічній тій, що склалася для українських підрозділів у Маріуполі навесні, і їм необхідно буде швидко ухвалювати рішення.

"І ось, розуміючи це все, вони готують підґрунтя, щоб, якщо буде потрібно, дуже швидко звідти вийти. Однак вони не готуються до виходу наразі, вони готуються до оборони", - наголосив голова розвідки.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА