07:25 22.10.2022

США на початку грудня продемонструють новий стратегічний бомбардувальник B-21

2 хв читати
США на початку грудня продемонструють новий стратегічний бомбардувальник B-21

Новий американський стратегічний бомбардувальник B-21 Raider, який створюється корпорацією Northrop Grumman, буде представлений 2 грудня під час церемонії на заводі в місті Палмдейл (штат Каліфорнія), повідомило Командування глобального удару США.

"Презентація B-21 Raider стане історичним моментом для наших ВПС та країни", - сказав начальник штабу ВПС генерал Сі Кью Браун. "Востаннє ми представляли новий бомбардувальник понад 30 років тому", - додав він.

За його словами, B-21 Raider матиме унікальні бойові можливості для проведення майбутніх операцій і стане основою стратегічної авіації США.

Як випливає з даних Пентагону, перший американський стратегічний стелс-бомбардувальник B-21 нового покоління планується ввести до оперативного складу ВПС США у середині 2020-х років.

Перший випробувальний політ нового стелс-бомбардувальника B-21 Raider, здатного нести ядерну зброю, буде проведено наступного року.

Командування глобального удару ВПС США заявляло, що тестові польоти розпочнуться вже до кінця поточного року. Про причини відстрочки не повідомляється. Як зазначають американські ЗМІ, це може бути пов'язано із затримкою постачання комплектуючих або виявленими технічними проблемами.

Наразі у США в тій чи іншій стадії складання знаходяться шість стратегічних бомбардувальників B-21 Raider.

За наявними даними, техніка та обладнання літаків уже пройшли попереднє комп'ютерне тестування. У наступні місяці проводитимуться наземні випробування роботи двигунів.

Перші бомбардувальники B-21 Raider зараз проходять фінальну підготовку на 42 авіаційному заводі в Палмдейлі.

У липні минулого року ВПС США вже опублікували перше офіційне зображення перспективного стратегічного стелс-бомбардувальника B-21 Raider, що розробляється за схемою "крило, що літає".

Стратегічний бомбардувальник нового покоління B-21 Raider, що розробляється компанією Northrop Grumman для ВПС США, має значне бомбове навантаження, малопомітність і здатний нести як звичайні боєприпаси, так і ядерну зброю.

Детальні технічні характеристики B-21 суворо засекречені.

Літак призначений для поповнення активного парку американських стратегічних бомбардувальників B-1 Lancer, B-2 Spirit та B-52 Stratofortress, а в перспективі – їх заміни. ВПС США планують отримати щонайменше 100 літаків B-21 Raider загальною вартістю $80 млрд.

Першу ескадрилью B-21 Raider буде розміщено на авіабазі Елсуорт (штат Південна Дакота). Потім ці бомбардувальники також будуть розміщені на авіабазах Вайтмен (штат Міссурі) та Дайєсс (штат Техас).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА