12:42 21.10.2022

В Україні представили перші результати впровадження натовської логістичної системи LOGFAS - Міноборони

2 хв читати
В Україні представили перші результати впровадження натовської логістичної системи LOGFAS - Міноборони

Міністр оборони України Олексій Резніков та секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов презентували перші результати впровадження натовської системи обліку та контролю логістики LOGFAS (Logistic Functional Area Services) послам та аташе з питань оборони країн-донорів, які допомагають Україні у відсічі російській агресії.

Як повідомляється на сайті українського оборонного відомства в п'ятницю, завдяки інтеграції системи LOGFAS з модулем інформаційно-аналітичної системи "СОТА" щодо моніторингу постачання Україні озброєння від країн-партнерів забезпечується повний контроль кожної одиниці зброї, що потрапляє на територію України.

"По-перше, це дозволить суттєво підвищити підзвітність усіх процесів, які пов'язані з експлуатацією зброї та інших ресурсів. Ми розпочали впровадження з обліку міжнародної допомоги, щоб забезпечити прозорість та високу ефективність її використання. По-друге, ми доводимо, що навіть під час війни сектор оборони України розвивається. Ми підвищуємо взаємосумісність із Північноатлантичним альянсом на рівні стандартів і процедур", - зазначив міністр оборони України Олексій Резніков.

За словами Данілова, використання цих систем Силами оборони України сприятиме максимально ефективній та прозорій співпраці між Україною та партнерами, "чия допомога є життєво необхідною для нашої перемоги у війні з РФ".

У Міноборони зазначили, що вже затверджено дорожню карту масштабування LOGFAS до кінця 2022 року і на 2023 рік. У підсумку ця програма стане одним із головних інструментів цифровізації логістики у Збройних силах і забезпечить логістичне планування не лише міжнародної допомоги, а й повного переліку наявних у ЗСУ ресурсів.

Крім того, уже підготовлено понад 300 фахівців-операторів LOGFAS для ЗСУ. До кінця листопада буде розгорнуто 350 робочих місць операторів LOGFAS, щоб охопити всі рівні від стратегічного командування до рівня бригади.

В Україні запущено три рівні обліку постачання та використання зброї: програма НАТО LOGFAS, нова програма обліку та логістики військової техніки "Каравай" та модуль на базі програми "СОТА". Сервіс підтримки логістичних операцій LOGFAS використовується НАТО під час операцій та навчань з 1995 року. Модуль ІАС "СОТА" щодо моніторингу постачання Україні озброєння від країн-партнерів було введено в дію 24 лютого ц. р. Він дає змогу контролювати нові постачання озброєння, аналізувати їх у часовому розрізі. Система "Каравай" створена для управління процесу подання заявок на допомогу від України та процесу обробки цих заявок країнами-партнерами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА