13:48 24.09.2022

У Дніпрі викрили агента ФСБ, який передавав дані з в'язниці, у Покровську затримано двох ворожих інформаторів - СБУ

2 хв читати
У Дніпрі викрили агента ФСБ, який передавав дані з в'язниці, у Покровську затримано двох ворожих інформаторів - СБУ

Під час багатоетапної спецоперації Служба безпеки знешкодила ще одну міжрегіональну агентурну мережу РФ, яка коригувала ворожий вогонь в прифронтових районах сходу і півдня України.

Як повідомляє прес-центр СБУ, одного агента викрили в Дніпрі. Ним виявився ув'язнений однієї з виправних установ.

"За допомогою прихованого мобільного телефону він налагодив зв'язок зі своїми спільниками на волі, які передавали йому геолокацію українських блокпостів. Отриману інформацію ув'язнений передавав представникам спецслужб Росії, які завербували його через зв'язки в кримінальних колах", - йдеться в повідомленні.

За допомогу загарбникам ув'язнений сподівався вийти на свободу і отримати посаду в окупаційній адміністрації в разі захоплення регіону.

Встановлено, що для комунікації ворог використовував заздалегідь відпрацьовані анонімні телеграм-канали, а розвіддані отримував у вигляді позначок на електронних картах з фото- і відеофіксацією об'єктів.

Також у Донецькій області два російські агенти передавали окупантам місця дислокації підрозділів ЗСУ, зокрема розташування бойових позицій реактивних артилерійських систем HIMARS.

Встановлено, що інформатори були завербовані представниками ФСБ після повномасштабного вторгнення. У поле зору спецслужб Росії потрапили через свої прокремлівські погляди, які неодноразово афішували серед знайомих.

Задокументовано, що обидва зловмисники діяли за вказівками "зв'язкових" так званої МДБ ДНР, які в подальшому доповідали своїм російським кураторам.

Співробітники СБУ затримали обох агентів у Покровську на спробі передачі розвідінформації окупантам.

Наразі фігурантам повідомлено про підозри за ч.2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

Арахамія: Кілька тисяч осіб захочуть умовно достроково звільнитися від відбування покарання для проходження військової служби

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА