13:24 23.09.2022

Скеровано до суду справу з обвинувачення 10 російських військовослужбовців, які катували жителів Бучі

2 хв читати
Скеровано до суду справу з обвинувачення 10 російських військовослужбовців, які катували жителів Бучі

Завершено розслідування та скеровано до суду справу з обвинувачення 10 російських військовослужбовців, які били, катували та погрожували вбивством мирним жителям Бучі Київської області під час окупації, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За процесуального керівництва прокурорів Бучанської окружної прокуратури в порядку спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальні акти стосовно 10 військовослужбовців 64 окремої мотострілецької бригади Сухопутних військ збройних сил РФ у складі 35 загальновійськової армії за фактами жорстокого поводження з цивільним населенням й інших порушень законів та звичаїв війни", - йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора в п'ятницю.

За інформацією прокуратури, розслідування встановило, що під час окупації Бучі протягом березня 2022 року російські військові тримали в заручниках цивільних людей, які не брали участі в бойових діях та не мали зброї, не забезпечували утримуваних продуктами харчування та водою.

"Обвинувачені позбавляли людей можливості вільно пересуватися, ставили їх на коліна, зав'язували очі липкою стрічкою та ганчірками, руки зв'язували пластиковими хомутами. Потерпілим погрожували вбивством і цілеспрямовано стріляли у їхньому напрямку", - наголошується в повідомленні.

Також, як зазначають у прокуратурі, російські військові для отримання інформації про розташування військовослужбовців ЗСУ та територіальної оборони, а іноді й безпричинно, завдавали мирним жителям тілесних ушкоджень.

"Людей били кулаками по тілу, а також прикладом зброї по ногах, пальцях ніг та грудній клітці. Крім того, окупанти грабували місцеве населення, забираючи особисті речі та побутову техніку", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА