19:18 18.09.2022

Окупанти утримували, катували та експлуатували у Харківській області сім громадян Шрі-Ланки

2 хв читати
Окупанти утримували, катували та експлуатували у Харківській області сім громадян Шрі-Ланки

Семеро громадян Шрі-Ланки, шість чоловіків і одна жінка, постраждали від дій російських окупантів у Харківській області, повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області, начальник слідчого управління Сергій Болвінов.

"Слідче управління проводить слідчі дії, допитує їх (іноземців - ІФ) як потерпілих, і встановлює всі деталі. Вже є зв'язок із посольством Шрі-Ланки, а всім іноземцям поліція гарантувала безпеку та належні умови для проживання", - написав Болвінов на своїй сторінці у фейсбуці.

За його словами, на момент початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну громадяни Шрі-Ланки перебували у м. Куп'янську Харківської області. "Вони злякалися війни, але вирішили нікуди не їхати, а сховатись. У травні вони намагалися пішки дійти до Харкова. Але на першому ж блокпосту армії Росії їх затримали, зв'язали їм руки, одягли мішки на голову і відвезли в імпровізовану в'язницю у Вовчанську", – написав Болвінов.

Він зазначив, що у Вовчанську шрі-ланкійців утримували в жахливих умовах, катували і змушували працювати прибиральниками, а жінку тримали в карцері два місяці.

"Двом із них (з іноземців - ІФ) відривали нігті, одного били дверима по голові. Оскільки рашисти не спілкуються англійською, то іноземці так і не зрозуміли, що взагалі росіяни від них хотіли, і за що їх катували. Єдине, що вони зрозуміли - росіяни під час тортур говорили "money". Судячи з цього, друга армія світу вимагала із затриманих іноземців зі Шрі-Ланки гроші", - написав Болвінов.

Після деокупації Вовчанська іноземці знову вирішили дістатися Харкова пішки, дорогою їм зустрівся охоронець готелю, який прихистив їх і повідомив про це українську поліцію.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА