21:23 16.09.2022

Понад 1 200 українських дітей пройшли програму оздоровлення у Греції

2 хв читати
Понад 1 200 українських дітей пройшли програму оздоровлення у Греції

Понад 1 200 українських дітей пройшли програму оздоровлення у Греції, повідомила перша леді Олена Зеленська за підсумком чергової серії відеозустрічей із дружинами президентів і глав урядів – учасницями другого саміту перших леді і джентльменів.

"Понад 1200 наших дітей пройшли програму оздоровлення в Греції. І незабаром туди поїдуть американські психологи, щоб працювати ще із психічним здоров'ям нових груп юних українців", - написала Зеленська в телеграмі.

Як повідомляє пресслужба президента, під час розмови з дружиною прем'єр-міністра Греції Маревою Грабовські-Міцотакіс вона також приділила увагу питанню створення необхідних умов для вивчення предметів української шкільної програми у Греції.

"Нам важливо, щоб школярі, які бажають продовжити освіту в українських школах дистанційно, могли це зробити, не порушуючи грецького законодавства. Тому для нас пріоритет – запровадження гнучкого графіка та спрощеної процедури відвідин грецьких шкіл", – сказала вона.

Під час розмови з першою леді Польщі Агатою Корнгаузер-Дудою дружина президента України висловила подяку за організацію лікування українських дітей у медичних закладах Польщі. Як відомо, за ініціативи Агати Корнгаузер-Дуди відбулося транспортування тяжкохворих пацієнтів із дитячої лікарні у Львові до шпиталів Лодзі, Торуні та Кракова.

Другий Саміт перших леді та джентльменів відбувся у Києві 23 липня в офлайн та відео форматі. До заходу приєдналися 23 перші леді та майже 50 всесвітньо відомих спікерів. Саміт висвітлювався більш ніж у 20 країнах світу і був присвячений повоєнному відновленню України. Одним із головних завдань саміту був збір коштів на автомобілі швидкої медичної допомоги типу С. Було зібрано понад $6,4 млн. На частину цих коштів уже придбано 82 реанімобілі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА