09:11 16.09.2022

Байден оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на $600 млн

2 хв читати
Байден оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на $600 млн

Президент США Джо Байден наказав виділити Україні новий пакет військової допомоги на суму $600 млн, повідомив Білий дім.

У поширеному меморандумі президента йдеться, що він "делегував держсекретареві повноваження" на виділення Україні "суми до $600 млн".

Вона виділяється за рахунок скорочення витрат на статті Міністерства оборони та передбачає також "військову освіту та підготовку кадрів".

Держсекретар США Ентоні Блінкен, коментуючи новий пакет допомоги, наголосив, що "президент Байден ясно дав зрозуміти, що ми підтримуватимемо народ України стільки, скільки потрібно". "Можливості, які ми надаємо, ретельно відкалібровані, щоб максимально (...) зміцнити позиції України за столом переговорів, коли настане час", - сказав держсекретар.

Новий пакет - це "21-й випадок, коли адміністрація скоротила запаси США для відправлення зброї в Україну від початку війни", нагадало агентство Bloomberg.

За інформацією Пентагону, до нього входять боєприпаси для ракетних систем HIMARS, 36 тис. 105-мм артилерійських снарядів, 1 тис. високоточних 155-мм артилерійських снарядів, чотири протиартилерійські радари, вантажні автомобілі та причепи для транспортування важкого обладнання, системи протидії БПЛА, обладнання для розмінування, протипіхотні боєприпаси Claymore, засоби для вибухових робіт, стрілецька зброя та набої до неї, прилади нічного бачення, спорядження для холодної погоди.

Кільський інститут всесвітньої економіки підрахував, що всі країни Заходу зобов'язалися надати Україні військову допомогу вже на 36,1 млрд євро. За його даними, десятьма найбільшими постачальниками озброєнь і військової техніки є США (25 млрд євро), Велика Британія (4,03 млрд євро), Польща (1,8 млрд євро), ФРН (1,2 млрд євро), Канада (0,93 млрд євро), Чехія (0,34 млрд євро), Латвія (0,25 млрд євро), Австралія (0,25 млрд євро), Естонія (0,25 млрд євро) та Франція (0,23 млрд євро).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА