18:50 22.08.2022

У разі НС сповіщення буде голосовим або візуальним, перед цим 3-5 хвилин попереджувального сигналу – ДСНС

1 хв читати
У разі НС сповіщення буде голосовим або візуальним, перед цим 3-5 хвилин попереджувального сигналу – ДСНС

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) заявляють, що інформування населення про загрозу виникнення чи виникнення надзвичайної ситуації здійснюватиметься у голосовій чи візуальній формі, чому передуватиме попереджувальний сигнал у вигляді електросирен або гудків транспорту тривалістю 3-5 хвилин.

"Для привернення уваги, перед доведенням інформації до населення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайної ситуації, передається попереджувальний сигнал "Увага всім", а саме: уривчасте звучання електросирен, часті гудки транспорту, зокрема у запису мережами радіомовлення та через вуличні гучномовні пристрої. Тривалість звучання попереджувального сигналу становить три-п’ять хвилин", - ідеться у роз'ясненні, оприлюдненому на сайті ДСНС у понеділок.

"Після попереджувального сигналу здійснюється трансляція телерадіомережами відповідних повідомлень про загрозу виникнення або виникнення надзвичайної ситуації із супроводженням інформації жестовою мовою та/або субтитруванням, якщо вона є голосовою, і аудіокоментуванням, якщо вона є візуальною", - додали у відомстві.

У ДСНС наголосили, що дають роз'яснення "у зв’язку з поширенням в засобах масової інформації та мережі інтернет інформації щодо зміни сигналів оповіщення (інформування) населення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій". 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА