13:40 22.08.2022

Понад 90% українців пишаються тим, що є громадянами України, - опитування

2 хв читати
Понад 90% українців пишаються тим, що є громадянами України, - опитування

90,4% українців пишаються, що є громадянами України, свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного з 5 до 12 серпня Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

Зокрема, респондентів запитали, якою мірою вони пишаються чи не пишаються тим, що є громадянами України. Зокрема, 1,6% сказали, що зовсім не пишаються, 3,8% - швидше не пишаються, 35,9% - швидше пишаються, 54,5% - дуже пишаються, а 4,2% важко відповісти.

Також 67,8% заявили, що вважають Україну справді незалежною державою, 15,7% - не вважають Україну справді незалежною державою, а 16,6% було важко відповісти на запитання.

Крім того, респондентів запитали: якби референдум щодо проголошення державної незалежності України відбувався сьогодні, то як вони на ньому проголосували б. 87,5% заявили, що підтримали б незалежність, 3,2% - не підтримували б незалежність, 5,5% не брали б участі в референдумі, а 3,9% було важко відповісти.

На запитання, що сьогодні об'єднує людей в українському суспільстві, 31,2% респондентів відповіли, що це прагнення спільно долати труднощі життя, відчуття втрати нормального життя – 27,5%, віра у краще майбутнє – 48,1%, віра в перемогу у війні – 72,5%, сімейні та суспільні почуття – 23,7%, невдоволення владою – 4,2%, страх перед майбутнім – 14,5%, мова спілкування – 12,8%, патріотичні почуття – 35,9%, політичні погляди – 3,7%, релігія (віросповідання) – 4,1%, етнічна приналежність – 3,9%, інше – 0,6%, ніщо не об'єднує – 0,9%, а 1% важко відповісти.

Також респондентів запитали, як вони вважають, за роки існування незалежної України було більше позитивного чи негативного, 37,2% відповіли, що більше позитивного, 40,5% - порівну, 15,1% - більше негативного, а 7,1% було важко відповісти.

Крім того, на запитання, чи хотіли б респонденти будувати своє майбутнє життя в Україні, 62,9% заявили, що, звісно, так, 25,5% - швидше так, 3,4% - швидше ні, 0,8% - взагалі ні, а 7,4% важко відповісти на запитання.

Опитування проводилося методом інтерв'ю face-to-face серед людей віком понад 18 років у всій Україні, за винятком тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим і Донбасу, а також частини Запорізької, Миколаївської, Харківської областей. Опитано 2024 респондентів. Максимальна теоретична похибка опитування не перевищує 2,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА