16:58 17.08.2022

Естонія планує не впускати в країну росіян із візами, виданими в третіх країнах

1 хв читати
Естонія планує не впускати в країну росіян із візами, виданими в третіх країнах

Естонія планує не впускати до країни росіян із візами, виданими в інших країнах Європейського Союзу, повідомив глава МЗС країни Урмас Рейнсалу (Urmas Reinsalu).

"Наразі в Естонії розробляється рішення, за допомогою якого можна було б заборонити в'їзд до Естонії з візами, виданими в третіх країнах Європейського Союзу. МЗС і МВС наступного тижня підготують свої можливі пропозиції щодо того, як можна закрити кордон Естонії і тим громадянам РФ, які мають шенгенську візу, видану не Естонією", - наводить у середу слова Рейнсалу портал ERR.

18 серпня в Естонії починають діяти обмеження для громадян Росії. Рішення ухвалено 11 серпня щодо віз, виданих Естонією, і не стосується віз, виданих іншими країнами шенгенської зони.

Рішення про заборону в'їжджати в Естонію за шенгенськими візами, виданими іншими державами, зараз оформлюється і має бути підготовлене наступного тижня. За словами Рейнсалу, воно не суперечить законам Євросоюзу. Він навів як приклад пандемію коронавірусу, коли країни закрили внутрішні кордони для громадян інших держав ЄС і Шенгенську зону.

"Ця маса громадян Росії, 850 тис. осіб, що в'їхала в Європейський Союз станом на кінець першого тижня серпня, на жаль, зростає, тому ми маємо бути готові зробити кроки", - сказав Рейнсалу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА