13:56 13.08.2022

ДБР припинило масштабну корупційну схему чиновників під час перетину лінії розмежування в Запорізькій області

2 хв читати
ДБР припинило масштабну корупційну схему чиновників під час перетину лінії розмежування в Запорізькій області

Державне бюро розслідувань у координації з державними та правоохоронними органами викрило масштабну схему незаконного збагачення чиновників у Запорізькій області.

У порушення затвердженого ще в травні порядку перетину лінії розмежування окремі "ділки" Запорізької ОВЦА, міської ради, а також правоохоронні органи організували злочинну схему отримання неправомірної вигоди за "швидкий" і позитивний розгляд заявок.

Для цього вони створювали штучні перешкоди або затягували час, або свідомо допускали помилки під час оформлення документів. В результаті час розгляду заявок на виїзд необґрунтовано затягувався і становив від 4 до 5 тижнів, або взагалі - особі відмовляли в перетині лінії розмежування, оскільки в документах були зазначені неточні дані, повідомляє ДБР.

Щоб прискорити процедуру, тим, хто бажає, пропонувалося заплатити. Була розроблена ціла система поборів з громадян залежно від засобу пересування і швидкості розгляду питання. Зокрема, з одного автомобіля неправомірна вигода могла становити до 800 доларів. Гроші отримували спеціально залучені посередники.

Щоденний незаконний прибуток становив 2 млн грн.

Співробітники ДБР провели понад 20 обшуків у Запорізькій ОВЦА, міській раді, правоохоронних органах області, зокрема в осіб, які можуть бути причетними до цієї злочинної схеми. Вилучено чорнові записи, документи, незаконно отримані кошти, засоби зв'язку та інші речі.

Слідчі ДБР затримали одного з посередників «на гарячому» в момент передачі коштів на суму $1 400 за «позитивний» розгляд заяви особи. Затриманий обіцяв вирішити питання з оформленням необхідних для виїзду на тимчасово окуповану територію України документів лише за два дні за "символічну" плату.

Готується повідомлення зловмисникам про підозру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА