18:45 03.08.2022

Ткаченко: Шукатимемо прямих донорів для відновлення таких об'єктів, як музей Сковороди на Харківщині

2 хв читати
Ткаченко: Шукатимемо прямих донорів для відновлення таких об'єктів, як музей Сковороди на Харківщині

Руйнування внаслідок ворожих обстрілів Національного літературно-меморіального музею Григорія Сковороди у Сковородинівці Харківської області буде зафіксовано як воєнний злочин російських окупантів, переконаний міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко.

"На Харківщині є один спеціальний об'єкт особливого значення. Це Сковородинівка, музей, який був розбомблений, ми впевнені в цьому на 100%, навмисне. Ми наводили такі приклади і на зустрічах із моїми колегами-міністрами країн Європейського Союзу, і в ЮНЕСКО. Ці випадки будуть зафіксовані як воєнні злочини. І над такими окремими випадками працюватимемо, щоб знайти прямих шефів, донорів для відновлення таких об'єктів", - сказав Ткаченко на брифінгу у Харкові у середу.

На його думку, також цілеспрямовано російські військові зруйнували історико-краєзнавчий музей в Іванкові (Київська обл.), де зберігалися картини Марії Приймаченко.

За словами Ткаченка, наразі не можна сказати точно, скільки грошей необхідно на відновлення музейного комплексу у Сковородинівці: треба спочатку оцінити характер руйнувань, а потім підготувати проєктну документацію. Проте вже наразі, зазначив міністр, можна сказати, що це щонайменше десятки мільйонів гривень.

Як повідомлялося, в ніч проти 7 травня в Сковородинівці внаслідок влучання російської ракети розпочалася пожежа в літературно-меморіальному музеї Сковороди. Вогонь охопив площу 280 кв. м. Силами підрозділів ДСНС вогонь вдалося локалізувати о 00:00. О 8:05 повністю ліквідувати. Як повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, основна частина колекції не постраждала - її завчасно перемістили у безпечне місце.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали шість ракетних і 67 авіаударів по Україні, обстріляли близько 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА