08:50 03.08.2022

Окупанти частіше почали застосовувати авіацію, але прорвати оборону ЗС України не в змозі

2 хв читати
Окупанти частіше почали застосовувати авіацію, але прорвати оборону ЗС України не в змозі

Російські окупанти все частіше почали застосовувати бойову авіацію, але прорвати оборону Збройних сил не в змозі, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Окупанти, які не в змозі подолати оборонні укріплення українських бійців, все частіше застосовують авіацію. Лише за 2 серпня ворожих авіаударів завдано поблизу вісьмох населених пунктах, що розташовані на адмінмежі Луганщини та Донеччини. Росіяни хочуть скувати дії ЗСУ, аби не допустити їх перекидання на інші загрозливі напрямки. Тому проводять чисельні атаки одночасно з різних сторін. Упродовж останньої доби відбито дев’ять спроб штурму окупантів, які на зазначених ділянках вимушені були відійти", - пояснив Гайдай у телеграм-каналі.

Він зазначив, що в результаті численних пошкоджень багатоповерхових житлових будинків існує загроза перебування в них через обвалення у будь-який момент.

"Як от нещодавно це сталося із будинком по вулиці Партизанська в Сєвєродонецьку. Аварійна будівля впала посеред дня. Поряд проходили люди. Чи знаходився хтось усередині – достеменно невідомо", - зазначив він.

Гайдай зазначив, що "поки росіяни продовжують знімати пропагандистські сюжети про "щасливе життя" мешканців Луганщини, останні гинуть під уламками необстежених багатоповерхівок".

Водночас, за його словами, на лінії фронту росіяни продовжують обстрілювати населені пункти, які тримають оборону. Шість разів ворогом використано реактивні системи залпового вогню. Упродовж дня неодноразово застосовувалися міномети.

"Основні зусилля росіяни зосереджують на Бахмутському напрямку", - наголосив глава ОВА.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА