11:06 01.08.2022

СБУ викрила плани РФ щодо псевдореферендуму на Херсонщині

2 хв читати
СБУ викрила плани РФ щодо псевдореферендуму на Херсонщині

Служба безпеки України перехопила російські документи, які регламентують проведення фейкового референдуму РФ на тимчасово окупованій території Херсонської області, повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

"За рахунок цього псевдоголосування рашисти сподіваються легітимізувати входження частини південної України до складу Росії. Вони уже розробили концепцію підготовки до фейкового референдуму і визначили основні напрями роботи з прив’язками до дат", - розповів Дехтяренко у відеоповідомленні, розміщеному у понеділок у телеграм-каналі СБУ.

Він наголосив, що, згідно з перехопленими документами, фінальну дату самого псевдореферендуму поки що не встановлено.

За словами Дехтяренка, основну роль в організації та проведенні псевдореферендуму загарбники планують віддати прокремлівській організації "Волонтери zа Росію".

Речник української спецслужби уточнив: "Під кураторством спецслужб Росії її учасники мають розосередитись у регіоні для імітації підтримки окупантів місцевими жителями, а також створення постановочних сюжетів для росТБ".

Він розповів, що для цього планується організувати понад 140 одночасних проросійських пікетів, понад 30 із яких мають відбутися в обласному центрі.

"Висвітлювати агітаційні збори мають підконтрольні Кремлю медіаресурси та блогери, яких уже масово перекидають у регіон", - повідомив Дехтяренко.

Також він додав, що представники окупаційних адміністрацій отримали завдання від своїх московських кураторів створити 20 виборчих комісій під керівництвом місцевих колаборантів.

"За даними СБУ, для посилення електоральної підтримки загарбники планують роздавати продуктові набори та стартові пакети російських операторів. Однак, згідно з перехопленими ворожими матеріалами, колаборанти "доповідають" своїм російським керівникам про те, що херсонці не сприймають ідеї "приєднання", чинять активний спротив та очікують звільнення регіону від агресорів", - наголосив Дехтяренко.

Речник СБУ додав, що наразі СБУ ідентифікувала та встановила місцеперебування всіх зрадників та їхніх "координаторів" із РФ, причетних до організації псевдореферендуму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА